joi, 29 iulie 2010

Celula de lux (7)



Celula de lux:

La data de 4 mai 1932, "Scarface" a inceput sa-si ispaseasca pedeapsa la inchisoarea federala din Atlanta. Acolo, el si-a demonstrat cu prisosinta calitatile de "maestru al manipularii". Se "imprietenise" cu gardienii, pe care ii recompensa cu sume mari de bani, avea covor si mobila scumpa in celula cu un singur pat (spre deosebire de alti detinuti care ispaseau pedepse mult mai usoare si care stateau inghesuiti cu alti infractori).
Mai avea de asemenea in celula si un radio, iar deseori obisnuia sa se converseze si sa asculte diverse emisiuni impreuna cu gardienii.
Prietenii si familia sa se mutasera intr-un hotel din apropiere si in fiecare zi veneau la el in vizita, fara sa fie stingheriti de nimeni.
Totusi, in 1934, Capone a fost mutat intr-o alta inchisoare, unde autoritatile au dorit ca acesta sa nu mai poata pacali sistemul.
Asa, Al Capone a ajuns la faimoasa Alcatraz, unde, desi a fost incercat de nenumarate ori, nu si-a mai putut exercita influenta.
"Big Al" a stat la Alcatraz patru ani si jumatate, dupa care a inceput sa prezinte simptomele sifilisului, o boala pe care probabil o ducea pe picioare de cativa ani. A ajuns la spitalul inchisorii, iar in 1938 a fost transferat la inchisoarea Terminal Island din sudul Californiei, pentru a-si termina de ispasit pedeapsa. In noiembrie 1939, Al Capone a iesit din inchisoare, bolnav si slabit. S-a restras la vila sa din Palm Beach, departe de afaceri, iar opt ani mai tarziu a murit din cauza unei complicatii provocate de sifilis.

Niciun comentariu: