joi, 8 iulie 2010

Epoca absurduluiFoto: publicata in Orizonturi Culturale nr.21.martie 2010.

Kafka si Eugen Ionesco ar fi invidiosi pe noi, in frunte cu oamenii politici condusi cu mina de fier, din epoca absurdului pe care o traim. Am ride c totii ca la un teatru al absurdului, daca nu ar fi de plins. Felul cum Presedintele nostru drag, ne struneste ca pe musul care smotruieste puntea unui vapor, da fiori privitorilor la viitorul unui popor. Am auzit ca este bine pentru tara noastra sa intram in faliment, caci astfel conducerea tarii v-a fi luata de pecialistii de la U.E., pentru a ne scoate din haznaua asta cu rahat. S-a spus ca ar fi cea mai buna solutie, de a-l scoate pe acest imbecil afemeiat si betiv pe linia moarta.
Obraznicuia clasei politice in frunte cu presedintele este de neinchipuit.
Risipa in dispretul acestui popor oropsit de care nu se face vorbire, in schimb se aduc functionari de la Cluj saptaminal cu avionul si elicopterul, cu costuri uriase si cu locuinta in Bucuresti, de parca in Bucuresti nu exista oameni capabili pentru aceste functii. Dar nu sint servili. Cheltuielile lunare de milioane de euro, pe luna pentru plimbari in toate meridianele lumii la hoteluri de 5 stele, masini de lux secretare(sanchi), soferi platiti cu lefuri de 4 ori mai mari ca ale profesorilor sau medicilor. Amanta oficiala tinuta in dispretul sotiei legale, pe post de "D-na prim ministru", aprecierea ca scoala romanesca scoate"timpiti", cheltuielile forfetare puse la dispozitia parlamentarilor, necontrolate(chiar si pentru casele rau famate). Deci noi platim totul, toti cei la care se straiga ca la ultimele slugi.
Am vazut cum au reactionat cetatenii Mexicului, satui de politicienii lor. Au intrat cu caii in Parlament, au oprit autobuzele parlamentarilor si i-au dat jos dindu-le o mama de bataie, sora cu moartea. Vedeti de ce parlamentarii nostrii merg fiecarte intr-o masina insotiti de sofer si secretara? Sic ! Tocmai pentru a nu fi opriti si baturi.Latino americanii, cu toata vigilenta lor au invatat ca, bataia e rupta din Rai.
Latino-americanii sint barbati patimasi si in amor si in politica. Am accesat citeva bloguri de extr.dreapta si am vazut ca la ei nu merge asa ca la noi si totusi le scapa magarii de politicieni, insa se mai razbuna cind prind momentul.
Dar la noi? Ce se intimpla noi, toti ca oile ii lasam sa joace tontoroiul pe destinele si vietile noastre. Asta meritam. Acum cred si eu ca numai intrarea tarii in faliment, pentru a fi condusa de specialisti din U.E. ne mai poate scapa de nenorocitul acesta, pentru a fii scos pe linia moarta, de la conducerea spre iad a acestei tari.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu: