luni, 19 iulie 2010

Frida Kahlo (7 iul.1907-13.iul.1954)Frida Kahlo-6 iulie1907**13iulie1954 Mexic

Detaliile despre suferinţa artistei mexicane Frida Kahlo provocată de sarcinile pierdute au fost dezvăluite într-o carte publicată în Mexic, la 50 de ani de la moartea soţului ei, care i-a ascuns corespondenţa cu doctorul personal, potrivit The Observer.

Lucrările lui Kahlo au tente autobiografice şi sunt inspirate din suferinţele sale. Tablourile acesteia spun poveştile rănilor din tinereţe, după ce a suferit un grav accident de tramvai în Mexic, sau descriu durerea pictoriţei, după ce a suferit o pierdere de sarcină.

Cartea apărută în Mexic povesteşte despre viaţa artistei şi despre relaţia ei cu pictorul Diego Rivera. Volumul "My Beloved Doctor" este o compilaţie bilingvă a scrisorilor dintre Kahlo şi doctorul - confidentul ei - Leo Eloesser, între 1932 şi 1951. Cartea aduce detalii despre viaţa excentrică a artistei, printre cuceririle căreia se numără şi revoluţionarul rus Leon Troţki. Scrisorile lui Kahlo începeau întotdeauna cu expresia "Dragul meu doctor", de unde şi titlul cărţii.

Unul dintre protectorii lui Rivera a ascuns colecţia de scrisori în peretele băii din casa celor doi, clădire care astăzi este muzeu, deoarece s-a temut că documentele ar putea compromite imaginea cuplului. Curatorii au deschis cufărul în 2004, la un an de la moartea protectorului.

Artista a fost operată de 30 de ori de-a lungul vieţii ei, deoarece avea probleme grave de sănătate. O parte dintr-un picior i-a fost amputată cu câteva luni înainte de moarte.
Windows 7: Gündelik işlerinizi basitleştirin. Size en uygun bilgisayarı bulun.

Niciun comentariu: