marți, 27 iulie 2010

Heinrch Himmler(1900-1945) nr.2 in ierarhia germanaFoto:Heinrich Luitpold Himmler s-a născut la München, într-o familie bavareză din clasa de mijloc. Tatăl său, Joseph Gebhard Himmler, a fost profesor la [1] la prestigiosul liceu Wittelsbacher Gymnasium din München; a fost de asemeni directorul liceului. Mama sa a fost Anna Maria Himmler (născută Heyder), de religie romano-catolică. Himmler a avut doi fraţi, Gebhard Ludwig Himmler (n. 29 iulie 1898) şi Ernst Hermann Himmler (n. 23 decembrie 1905)[2]. Copilăria lui Himmler a fost relativ normală, părinţii erau severi, ocupându-se activ de educaţia copiilor lor.

Prenumele Heinrich i-a fost ales după naşul său, prinţul Heinrich de Wittelsbach din familia regală a Bavariei, căruia Himmler tatăl îi fusese tutore[3]. Din 1910, Himmler a fost elev la liceul umanist „Wilhelm” din München, apoi la liceul umanist din Landshut (astăzi liceul „Hans Carossa”), după ce familia se mutase în acest oraş bavarez. Himmler a fost un elev bun, făcând faţă mai puţin în orele de educaţie fizică. La îndrumarea tatălui, Himmler a ţinut un jurnal de la vârsta de zece până la aceea de 24 de ani. Activităţi extraşcolare: şahul, clavecinul, filatelia şi horticultura. În copilărie şi adolescenţă, Himmler avea inhibiţii în raporturile cu persoanele de sex opus.[4]
Potrivit însemnărilor din jurnal, după izbucnirea primului război mondial, Himmler se interesa mult de situaţia de pe front. A insistat ca tatăl său să se folosească relaţiile cu casa regală Wittelsbach, pentru a-i obţine un post de ofiţer cadet. Părinţii s-au opus, dar i-au permis să se pregătească, după absolvirea şcolii în 1918, în regimentul nr. 11 bavarez. Tot în 1918 războiul s-a terminat, cu înfrângerea Germaniei. Odată cu Tratatul de la Versailles, care obliga Germania să-şi reducă drastic forţa armată, au fost curmate aspiraţiile privind cariera de ofiţer de carieră. Himmler a fost scos din cadrul activ al armatei.
Trec de la un subiect la altul ca sa nu va plictisesc si am vazut ca subiectele despre razboi, Securitate, Mafia, KGB, Mosad, pirati, au cel mai mare numar de cititori.

Nu sint de acord asa cum se zice ca Himmler este vinovat de atacarea URSS si dezastrul de pe frontul de est. Nu avea atita putere, el era nr.2 si intre el si nr.1, era o distanta ca de la cer la Pamint. Hitler fiind tot timpul drogat cu droguri puternice credea, ca are lumea la pamint. Himmer ii tinea isonul pentru a-si satisface egoo-ul lui, caci numai asa isi satisfacea orgoliile si aptitudinile dde la nastere si poate chiar dinainte. Sa ne ferim de acest material uman, caci si la noi in politica sint destui din acestia. Am sa continui materialul despre acest Himmler care merita studiat mai aprofundat. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa.

1 comentarii:

Adrian spunea...

frumos articol...daca vrei sa discutam despre Hitler,Himmler,Al Treilea Reich da add la id preda_adrian_eugen@yahoo.com
26 iulie 2010, 11:55

4 comentarii:

Antiignorantu spunea...

nu se mai pot trimite comentarii acolo pe 100 deocamdata ... si mailurile sunt nesigure ... vazute de hecari etc. ....

Antiignorantu spunea...

http://pandoras.realitatea.net/politica-societate/care-taxa-ba-ia-mai-bine-o-flegma-11698.html#comment-54283 aici se mai poate comunica .... si pe alte linkuri din pandoras ...

Odorica Ion spunea...

Prea mulţi membri

Blogul:
100 Ro
http://100ro.blogspot.com/
are deja numărul maxim permis de autori. Acest raspuns l-am primit. Este o gluma??????
(dupa ce mi-au scris la comentarii pe blogul http://odorica.blogspot.com/)

Antiignorantu spunea...

nu se mai poate comenta acolo.... nu stiu ce fac aia ...