vineri, 20 august 2010

Daca nu este morala, nimic nu este (parafrazare Marin Preda)


"Somnul natiunii naste mostrii", a fost spus acum 2oo de ani de Francisco Goya(1746-1828).
Nimic mai adevarat !In mod cu totul si cu totul gresit, s-a inoculat in subconstientul public faptul ca, guvernantii sint prosti, nepriceputi si pentru ca nu au solutii, au trecut la reducerea locurilor de munca, a salariilor, a pensiilor si impozitarea in exces, a tuturor veniturilor dar nu si la cei privilegiati.
Nimic mai gresi, ca nu sint in stare. Sint si profita de faptul ca, este criza mondiala pe care o puteam resimti foarte putin(s-a mai scris despre subiectul acesta). Lasa lucrurile la voia in timplarii, ca se se aleaga praful de tot tocmai pentru, a se prabusii totul in tara asta si a gasi justificarea la devalizarea tarii de catre ei. Si cu ocazia asta scapa de salariati, de locurile de munca incomode pentru ei(dar nu de privilegiati), scapa si de pensionari care ducind o viata nenorocita cind trebuiau sa se bucure de munca lor, lipsiti de cele mai modeste conditii de trai, fara mincare corespunzatoate virstei lor si fara medicamente sa se reduca si numarul acestor bereficiari in opinia conducatorilor, adevarati criminali prin eliminarea fizica, fara a se vedea a fii implicati conducatorii.Atitea zile a avut vor zice , lasa ca a mincat destula pensie.Pensie care poate nu reprezinta nimic din contributia lor de o viata. Dar sa revenim la oile noastre, daca ar fii specilistii pusi de guvernati asa de prosti, nu ar mai da atitea legi incalecate care se anuleaza una pe alta, dar beneficiarii ramin.Numai o minte diabolica nu ar suferii, cind vad la tv. cum marii artisti ai tarii ajunsi la virsta senectutii pling, ca vor sa mai faca ceva pentru cultura noastra. Numai diavolul strecurat perfid in mintea lor, au putut da aceste creiere criminale , care au improbodit poporul, cu imaginea de oameni populari pentru a ametii electoratul Chiar in fatizarea lor caricaturala, parca e un semn de la cel de sus, le-a facut placere si veselia hahaita sau bonoma, ridicarea parasutei la rang de prima doamna a tarii a cucerit o parte din electorat. Totul i-au facut populari caci, cine este cel mai sigur ca nu a fost in cornorat sau nu a in cornorat.Dar totul a fost facut mai cu perdea, nu in vazul lumii. Acum incepind cu hotia,. curvasartia si criminalitatea a ajuns politica de stat.Nu condamn pe nimeni dar, toate aceste mari defecte nu au decit un efect devastator, asupra generatiei de astazi si asupra generatiei viitoare. Daca nu este morala nimic nu este. Fara morala se da drumul hotiei, criminalitatii, minciunii, curvasariei, perfidiei si aceste defecte ale fiecarui popor, trebuiesc tinute in friu si nu aratate ca acestea asigura succesul in viata a unui om, a unui popor. La situatia de acum ne-a dus ingaduinta fata de aceste mari defecte. De aceea sint de acord cu cei care au o atitudine, chiar daca sint vinovati de a nega ca au facut aceasta in public, fiind persoane publice. Sa plateasca pentru ce au facut, dar adevarul sa ramina in continuare o taina, pentru a arata lumii ca, cu aceste elemente nu ne mindrim.
Defectele oamenilor proeminenti in stat, nu trebuiesc facute publice. Mai au oamenii defecte, dar numai cite unul din fiecare. Ai nostrii in frunte cu primul om in stat, le au pe toate. Cine isi permite ca, in vazul intregii lumi sa-si umileasca nevasta si sa se prezinte alaturi de ea numai la intilniri oficiale? Ce o fii in sufletul ei?? Cred ca o apostrofeaza cu cuvintele :Ce nu esti multumita cit de bine ti-am pus progeniturile, pe care le-ai facut? Una un omoi insensibil si mincinos iar, cealalta usor retardata, am facut-o europarlamentar sa ne reprezinte tara? Ca altii mai prosti nu se mai gaseau?
Aceasta este concluzia "Somnul Natiunii naste monstrii". Monstrii din politicienii tarii in frunte cu primul pirat. Asta a facut din noi ca am lasat lucrurile la voia intimplarii cu voie buna. Sa speram ca ne vom trezii pina nu v-a fii prea tirziu. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu: