marți, 7 decembrie 2010

Hitler nu a fost nici

Multă lume pune la îndoială faptul că dictatorul nazist ar fi fost în toate minţile. Medicul Hans-Joachim Neumann şi istoricul Henrik Eberle l-au analizat de-a fir a păr pe Hitler în cartea “A fost Hitler bolnav?” lansată în octombrie 2009 în Germania. Rezultatul: Hitler a fost sănătos, lucid şi responsabil. “A ştiut foarte bine tot timpul ce face. N-a fost deranjat nici de boli grave, nici de droguri”, spune Neumann, citat de ziarul Die Welt.
Autorii au folosit izvoare deja cunoscute, dar şi surse noi, cum sunt observaţiile medicale de 300 de pagini ale doctorului personal al lui Hitler, Theo Morell. Potrivit protocoalelor medicale, dictatorul suferea de boala Parkinson şi de scleroză coronariană. Acestea erau cele mai grave afecţiuni ale lui Hitler. Mai departe, cartea îşi propune să demonteze legendele care circulă în legătură cu bolile închipuite al dictatorului german.
Hitler, spun autorii germani, n-a fost bolnav psihic, în ciuda nenumăratelor documentare sau filme care îl prezintă ca pe un psihopat. De asemenea, nu a fost nici homosexual sau dependent de droguri. Faptul că prefera relaţiile heterosexuale este dovedit de descoperirea că făcea injecţii cu testosteron, care joacă un rol contraceptiv. Avea în schimb un dinte de aur evreiesc, obţinut în urma capturii a 50 de kilograme de aur recuperate de nazişti din danturile victimelor Holocaustului.
Sursa: www.cotidianul.ro
http://odorica.blogspot.com/

Un comentariu:

Lia Romanov ND Constanta spunea...

pai nu avea nici o boala psihica, dar cine stie ce este boala parkinson mai stie si ca aceasta duce la incetinirea sinapselor datorata leziunilor ireversibile provocate la nivelul neuronilor. este o degradara vizibila a proceselor cognitive si afective, motiv pt care hitler avea nevoie mereu de consultanti si oameni activi pe langa el. dintre simptomele care vor ajunge sa modifice deciziile si gandirea individului sunt: tulburari de somn, tulburari medii de personalitate, confuzie, pierderea memoriei, hipotensiune ortostatica. un medic ar sti foarte bine ca orice simptoma fizica afecteaza si constienta pacientului, astfel incat psihopatologia medicala este un punct de vedere care sustine ca nu trebuie sa fii grav bolnav psihic ca sa ajungi sa comiti acte de care in mod normal nu ai fi in stare. ceea ce a mai contribuit la personalitatea volatila si furtunoasa a lui hitler a fost si delirul grandorii, care s-a dezvoltat timpuriu in el, si delirul filiatiei, care s-a conturat pe masura ce a urcat la putere. deci nu doar schizofrenia si psihozele iti afecteaza deciziile, ci si alte simple boli fizice, cu tot angrenajul de consecinte la nivel mental pe care acestea le au.
cat despre scleroza coronariana, ea include simptome ca schimbari bruste ale fluxului sanguin (cauzeaza dureri de cap si schimbari bruste de dispozitie), palpitatii (care cu timpul se pot traduce in atacuri de panica), nervozitate galopanta sau intermitenta.
deci nu a fost bolnav psihic, dar unele din simptomele enumerate mai sus au mare legatura cu lucrurile pe care el le-a hotarat, cu atat mai mult in ultimii ani de viata, cand refuza sa recunoasca faptul ca armata germana a fost invinsa. cand generalii ii aratau pe harta ca liniile rusesti inainteaza pe teritoriu german, delirul grandorii ;i nervozitatea provocata de o eventuale infrangere i-au interzis sa se dea batut. le spunea tinerilor sa reziste pana la ultimul om, si el s-a sinucis. o neconcordanta intre vorbe si fapte a existat mereu, si la el a fost semnul unor probleme psihice, unor nelinisti pe care nu le putea impartasi pentru ca si-ar fi pierdut statutul de atotputernic si atotstiutor pe care si-l cinstruise cu ajutorul propagandei lui goebbels.