miercuri, 22 decembrie 2010

Ultima gaselnita a guvernului Am auzit azi din gura Min.Educatiei Anul 2011 a fost decretat anul voluntariatului:)))

Foto: Transfagarasan
:"Stalin a spus în felul urmator: Daca nu stii, te învatam, daca nu poti, te ajutam, daca nu, strângem surubu'(te obligam)."
Asta mi-a adus aminte de bancul cu magarul. Unui om i-a murit magarul si un vecin il intreaba de ce este asa de suparat, ca e doar un magar si isi poate lua altul. Dar omul foarte trist i-a spus :Cum sa nu fiu suparat ca a murit, acum cind abia il invatase sa nu mai manince???
Nu m-as fi gindit  nici in viseler cele mai urite, la  asa o gaselnita a guvernului. Voluntariat s-a facut dupa razboi.  Tinerii au fost  obligati  sa  faca voluntariat  pentru a  face Transfagarasanul,  Bumbesti Livezeni, Sadu si multe alte obiective importante din tara noastra. Baietii mai mari ca mine povesteau ca, plecau doar cu o foaie de parcurs pe  tren si cind ajungeau acolo in munti la tirnacop sapau in piatra, nu primeau mincare decit fasole de la cazan. Dar nu uitati se facea prin rotatie, minim o luna. Bani nu se dadeau. Dar tinerii erau veseli plini de speranta ca  este inceputul unei vieti bune, ca acolo vor cunoaste  alti tineri ca si ei si ca, asta ajuta progresul tarii. Aveau speranta, lucrul cel mai important. Dupa revolutie cind s-a aratat la televizor Santierul Bumbesti Livezeni,  doi soti care s-au cunoscut acolo plingeau  si copii lor se tavaleau de ris. Dar nu se poate face nici o paralela  intre perioada de dupa razboi, plina de speranta si perioada de acum,  prinsa in  calvarul  hotilor.
Si nu uitati ce este mai important,  se facea prin rotalie si exista speranta in suflet. Acum  ne-a murit speranta  si  foamea si suferintele noastre sint pe termen "a la long". Pina vom pati ca magarul.  Atit am vrut sa spun ca m-a scirbit aceasta mirsavie a guvernului ca anul 2011 neste anul (declarat de ei) al voluntariatului.
Sa nu mai avem ce zice ca nu primim lefuri, pensii, nimic ca, facem munca voluntara. Rusine sa le fie !!!! Curaj !Sa tinem vie flacara sperantei !!!:)
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Niciun comentariu: