joi, 24 februarie 2011

Grupele sanguine

Stiai ca grupa sangvina influenteaza riscul de aparitie a unor tipuri de cancer, a problemelor de fertilitate si a ulcerului stomacal, dar si a altor maladii? Afla care sunt problemele grupei tale!
  4/9  

Studiile referitoare la grupele sangvine, interzise de nazisti

Studiile referitoare la grupele sangvine, interzise de nazisti
dreamstime

Otto Reche, un profesor german nazist de "stiinte rasiale", sustinea in anii '30 ca arienii puri au cu totii grupa sangvina A.

Principala grupa sangvina "inamica" era, in opinia lui, grupa sangvina B. El s-a folosit de aceasta teorie pentru a identifica rasele "inferioare", care au fost persecutate in timpul regimului hitlerist.

Desi astfel de afirmatii sunt considerate in prezent complet absurde din punct de vedere stiintific, in Japonia zilelor noastre se practica inca o anumita discriminare pe baza grupelor sangvine, scrie Huffington Post.  In anii '20, cercetatorii niponi au afirmat ca grupele sangvine reprezinta motivul pentru care oamenii au personalitati diferite.

Aceasta teorie a capatat apoi atat de mult teren, incat in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial armata imperiala japoneza a alcatuit batalioane de lupta pe baza grupelor sangvine ale soldatilor.

Ideea a reaparut in anii '70 si o serie de bestseller-uri japoneze au contribuit la aparitia teoriei potrivit careia persoanele cu grupa sangvina A sunt emotive, dar nelinistite, cele cu grupa B sunt expansive, dar concentrate, cele cu grupa 0 sunt sociabile, dar incapatanate, iar cele cu grupa AB sunt pasionate de arta, dar si imprevizibile.

Niciun comentariu: