marți, 22 februarie 2011

Tabla de sah

Clubul de la Bucuresti! Romania Incotro?

de Marius-Adrian Porojnicu
In episodul 14 “Securizarea granitelor ? Nu: securitatea granitelor !“, afirmam ca in 1989, de granitele Romaniei se ocupa Securitatea si ca cei ce au ramas la politia de frontiera, au fost, in primul rand, ofiterii de securitate prinsi de evenimente la frontiere. As vrea sa va reamintesc si faptul ca Securitatea a fost implicata, inainte de 1990, in actiuni de contrabanda, prin firmele Partidului Comunist, si ca aceasta activitate a adus sume importante de bani Partidului Comunist…..
Ce as vrea sa va spun astazi, e ca organizarea dupa principiile jocului de sah, au fost folosite si inainte de ’90 de Securitate si ca, si dupa ’90, numai structuri functionand piramidal si cu o disciplina cel putin militara , se puteau organiza pe acest principiu; din start sunt excluse persoane civile si tot din start trebuie aratat ca exista o singura regina si un singur rege !
Numele reginei : Victoria !
Numele  regelui : Cotroceni !
Pentruca intr-un joc cu reguli atat de stricte, cum e sahul, Regele si Regina sunt simboluri deosebite si au locuri precise si cunoscute, faptul ca dupa ’90, cele mai inalte functii in stat erau stabilite din 4 in 4 ani, s-a convenit ca cel ce functioneaza la Cotroceni e Regele, iar cel ce functioneaza la Palatul Victoria, e Regina !
Faptul ca discutam si acum, dupa peste 21 de ani, de practici si naravuri postdecembriste, care au transformat Statul Roman intr-un stat mafiot, arata ca nici SRI, nici Polita nu s-au reformat ci doar au mimat reforma !
Asta a fost motivul pentru care, inca de la izbucnirea conflictului (vezi episodul 14), am cerut demisia directorului SRI !
Marius-Adrian Porojnicu
http://stareanatiunii.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu: