joi, 17 martie 2011

Comunicat de presa: Reactie adversa la un joc oligofren !
Biroul de Presă Noua Dreaptă Braşov
Ungurii au făcut iarăşi istorie. Numai că au făcut-o de oaie… moartă; au terfelit grav Istoria Neamului Românesc!
Ziua de 15 martie 2011, va rămâne însă drept una dintre cele mai negre pentru români. Şi asta nu pentru că nişte rebuturi ale urmaşilor lui Attila au pretins că sărbătoresc ziua naţională a Ungariei, ci pentru modul în care au înţeles să se manifeste, batjocorind memoria unuia dintre marii bărbaţi de stat ai Neamului Românesc.
Cum? Aşa, cum îi ţin neuronii.. Într-un joc oligofren generat de un scenariu primitiv, Csibi Barna, liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, s-a dat în spectacol, afişând o păpuşă din paie, pretinzând că reeditează astfel momente din viaţa revoluţionarului român paşoptist, Avram Iancu. Într-un mod absolut primitiv şi dement, păpuşa a fost „judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare” de un “tribunal”, sub acuzaţii de „crimă împotriva umanităţii şi genocid”. „Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”, a subliniat Csibi Barna, la finalul executării „sentinţei”.
„Este revoltător ceea ce s-a întâmplat acolo, iar autorităţile surprind prin lipsa de reacţie. Este şocantă indiferenţa cu care sunt tratate aceste evenimente într-un loc în care românii sunt terorizaţi. Acest individ nu numai că este tolerat, dar este şi încurajat în acţiunile sale. Avem de-a face cu un gest provocator, cu atât mai mult cu cât s-a atentat la un simbol naţiona!”, a declarat Cristian Grigoraşi, liderul Noii Drepte din Harghita.
Într-devăr, incalificabil şi mai ales intolerabil gestul cetăţeanului român Csibi Barna, care este (încă) şi funcţionar al Statului Român, în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita. În realitate, Csibi Barna este un infractor căruia, recent, procurorii i-au trecut cu vederea alte acte extremiste şi injurioase la adresa Statului Român.
Că mulţi dezaxaţi zburdă în libertate, ştim. Excepţional este însă faptul că inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, Dan Iamandi, a precizat relaxat că acţiunea „a fost autorizată pentru că în cerere era menţionat că vor fi manifestări comemorative şi explicarea evenimentelor istorice din 1848”. Ceea ce l-a nedumerit pe inspectorul şef, nu a fost manifestarea penală a lui Barna, ci faptul că la „executarea sentinţei” au fost prezenţi copiii care au urmărit cu interes „spânzurarea”, fapt pentru care, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Bine-bine, dar în ceea ce priveşte atacul grav comis de către Barna la adresa demnităţii naţionale a românilor, cum rămâne?
Foarte evaziv, Dan Iamandi a adăgat că „se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, întrucât a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei”.
Autorităţile Statului Român au amuţit! Le-au amorţit simţurile? Dacă da, atunci este momentul să plece, nu înainte de a lua atitudine faţă de cele întămplate, altfel, toţi cei responsabili se vor face vinovaţi de complicitate prin lipsă de reacţie faţă de încălcarea flagrantă a legilor (scrise) ale României.
Chiar dacă cei mai mulţi dintre demnitari vor pretinde că au avut liber pentru a sărbători ziua naţională a Ungariei, îi anunţăm că noi, cei pe care pretind că ne reprezintă ori că ne conduc (?), am sărbătorit la locul de muncă, adică am stat de veghe în… lanul cu secui şi nu am avut deloc motive de admiraţie, ci dimpotrivă, ne-am resimţit grav în urma actului de umilinţă administrat aici, la noi acasă, de către umanoizi care, cerem să fie judecaţi şi pedepsiţi conform legislaţiei Statului Român.

http://garduldefier.wordpress.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu: