marți, 29 martie 2011

Miss Travesty Romania 2011

Miss Travesty România 2011, aleasă la BraşovMiss Travesty România 2011, aleasă la Braşov

Pe scena gay din România, de vreo 7 ani încoace, s-a tot organizat concursul „Miss Travesty”, care premiază cel mai tare bărbat în „arta travesti-ului”. În 2011 vor fi două concursuri Miss Travesty Romania. Unul se va organiza la Cluj-Napoca, pe 30 aprilie, celălalt a avut deja loc în week-end, la Braşov.
S-a ţinut în „Clubul V”. Organizatorii variantei braşovene a concursului au decis să se adune în oraşul natal al „câştigătoarei” de anul trecut, Dana de Kronstad, care să înmâneze premiul „Miss Travesty” din acest an. Concursul s-a ţinut în „Clubul V” din Braşov, într-un cadru restrâns şi a durat până spre dimineaţă. Probele au constat în prezentarea unei ţinute, în proba de talent şi în afişarea unei ţinute de seară. Astfel, bărbaţii au defilat în ţinute de damă cât mai strălucitoare, decorate cu paiete şi cu pene asortate, bineînţeles, cu pantofi cu tocuri cât mai înalte. La proba de cultură generală nu au fost întrebări de matematică, nici nu li s-au cerut soluţii pentru a aduce pacea în lume, ci şi-au etalat cunoştinţele în „arta şi cultura travestiului”.
Scandal la final. Concursul s-a terminat, însă, cu un scandal. Câştigătoarea ar fi trebuit să fie „concurenta” din Cluj, Claudiţa. Premiul a fost câştigat, însă, de Amalia Popa din Timişoara, care a primit 248 de voturi, în cadrul concursului organizat de StiriGay.ro. Pe locul 2 s-a clasat Lucica din Braşov, iar pe locul 3 Claudiţa din Cluj. Scandalul a izbucnit la final, când s-a aflat că primele două concurente s-au votat prin proxy (o metodă de vot on-line nepermisă de organizatori). Clasamentul s-a stabilit după mai multe dispute între juriu şi prezentatori.
„Ne simţim ca la prezidenţiale”. „Printr-o eroare a noastră (pe care ne-o asumăm) nu am specificat de la bun început că acea concurentă care va folosi votarea prin Proxy va fi descalificată sau că voturile prin Proxy vor fi anulate. Nu acuzăm concurentele că s-au votat singure. Este vorba de voturi prin proxy exprimate în numele uneia sau alteia. Deşi organizatorii concursului de la Braşov ne-au cerut în scris anularea primelor două poziţii pe motiv de fraudă, noi vom anunţa ca şi câştigătoare pe cea care a ieşit la vot (cu sau fără proxy). Ne simţim ca la alegerile prezidenţiale acum. Ne simţim furaţi, dar din păcate asta este”, au declarat organizatorii secţiunii Miss Popularitate.
Cine a câştigat? Reprezentanţii StiriGay.ro le-au cerut celor două concurente care au ocupat locurile 1 şi 2, Amalia Popa din Timişoara, respectiv Lucica din Braşov, „să renunţe singure şi să-i dea premiul celei de-a treia, mai exact Claudiţei de la Cluj, ea fiind câştigătoarea cinstită a acestei competiţii”. Premiul „Miss Popularitate” a constat într-un premiu de 200 lei, o diplomă şi panglica de Miss.
hgttp://blog.nouadreapta.org/

Niciun comentariu: