miercuri, 14 decembrie 2011

Incident SOVIN

Incident SOVIN la lotul natiomal de hochei: Batut de colegii MAGHIARI pentru ca e ROMAN!

autor: FrontPress 14.12.2011
Cosmin Mărculescu, singurul (!) jucător de etnie română din lotul naţional sub 16 ani de hochei pe gheaţă, a fost bătut şi umilit în timpul unui stagiu efectuat la Miercurea Ciuc de colegii săi de origine maghiară. Culmea, incidentul a avut loc chiar de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. În aceeaşi zi în oraş a avut loc şi marşul Noii Drepte de solidaritate cu românii din “secuime”, discriminaţi de populaţia majoritar ungurească.
ProSport scrie că incidentul poate duce chiar la desfiinţarea lotului naţional, după ce, la iniţiativa preşedintelui Octavian Morariu, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) investighează acest caz.
Sportivii se pregăteau pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, găzduit de ţara noastră. În lot a rămas un singur jucător de naţionalitate română, Cosmin Mărculescu, în vârstă de 15 ani, legitimat la clubul Steaua. Acesta a părăsit temporar lotul, după ce a fost jignit şi lovit de colegii săi de naţionalitate maghiară. “Sunt patru români în lot, dar trei au plecat de la Ciuc, preferând să se pregătească la club din motive lesne de înţeles. Aceştia participă doar la turnee”, spun surse din hochei citate de cotidianul sportiv.
Incidentul a avut loc în vestiar, după antrenamentul de seară. “Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e Ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude”, scrie în memoriul trimis de sportiv prin intermediul tatălui său, Petruţ Marinescu. Pe 2 decembrie, jucătorul a părăsit lotul iar tatăl său a anunţat imediat federaţia printr-o scrisoare.
“Este un lot finanţat şi de COSR în cadrul unui program olimpic. Dacă incidentul se confirmă, atunci ne confruntăm cu o abatere gravă de la etica sportivă. Nu vorbesc de alte conotaţii. Se poate ajunge până la desfiinţarea lotului, pentru că nu putem accepta astfel de manifestări”, a declarat Ioan Dobrescu, secretar general al COSR. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu: