miercuri, 28 decembrie 2011

Interzicerea afisarii publice a simbolurilor comuniste ??????

Un istoric german cere interzicerea afisarii publice a simbolurilor comuniste

autor: FrontPress 28.12.2011
Un cunoscut istoric german, specializat în studierea regimului comunist şi a activităţii fostei poliţii secrete Stasi, a cerut interzicerea afişării publice a simbolurilor comuniste, de la uniforme până la drapele cu secera şi ciocanul.
Orice însemn ce poate fi asociat cu Republica Democrată Germană şi care este purtat ostentativ pe stradă constituie “nu numai un lucru lipsit de gust, dar este şi un afront la adresa victimelor acelei dictaturi”, consideră Hubertus Knabe, directorul Muzeului Hohenschonhausen din Berlin, situat în incinta unei foste mari închisori comuniste. Acesta a mai deplâns lipsa de fermitate şi amânarea scoaterii din viaţa publică a însemnelor fostului regim din Germania de est.
Simbolurile comuniste sunt destul de apreciate în Occident, dar nu numai, mulţi tineri purtând diverse elemente vestimentare cu aluzii la această doctrină. În plus, în Berlinul de est pot fi găsite în pieţe şi anticariate o sumedenie de insigne, steaguri roşii sau uniforme militare. Nu puţini sunt şi berlinezii care se costumează în soldaţi est-germani pentru a se poza cu turiştii.
Knabe consideră însă că valorificarea comercială a perioadei comuniste este un lucru greşit şi ar trebui comparat cu “idealizarea naziştilor”. Această paralelă nu este deloc întâmplătoare, în Germania fiind interzisă afişarea publică a oricăror simboluri care pot fi asociate cu regimul naţional-socialist. Inclusiv un simplu gest precum un salut cu braţul drept ridicat poate atrage după sine o amendă consistentă.
Istoricul a mai spus că “în nici o altă ţară nu poţi umbla liber în uniforma unei foste dictaturi”. Acesta a anunţat că va sesiza oficial Ministerul de justiţie pentru a elabora un proiect în vederea scoaterii în afara legii a însemnelor dictaturii roşii. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu: