luni, 26 decembrie 2011

Papa a condamnat consumismul

Papa Benedict a condamnat consumismul care caracterizeaza in prezent Craciunul

autor: FrontPress 25.12.2011
Papa Benedict al XVI-lea a transmis duminică mesajul său tradiţional de Crăciun, Ubi et Orbi. Sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, el i-a invitat pe credincioşi să renunţe la “strălucirea” societăţii de consum şi la “orgoliul raţiunii liberale”, pentru a se lăsa atraşi de umilinţă şi de mesajul de pace al lui Iisus, relatează AFP.
Slujba din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican a fost transmisă de televiziuni în întreaga lume, inclusiv în România.
“Astăzi Crăciunul a devenit o sărbătoare comercială, a cărei lumină strălucitoare ascunde misterul modestiei lui Dumnezeu, care ne cere şi nouă modestie şi simplitate. Să cerem Domnului să ne permită să vedem mai departe de strălucirea artificială a acestui anotimp, să descoperim în spatele său copilul din staulul de la Betleem”, a spus Papa Benedict, în faţa miilor de persoane adunate la Vatican, relateaza USA Today.
Liderul Bisericii Catolic, care critică frecvent excesul de raţionalism şi refuzul transcendenţei într-o lume a “dictaturii relativismului”, i-a invitat pe toţi oamenii la o atitudine umilă în faţa misterului Crăciunului. “Dacă vrem să îl găsim pe Dumnezeu apărut în chip de copil, atunci trebuie să coborâm de pe calul raţiunii noatre liberale (…) să ne lepădăm de falsele noastre certitudini, de orgoliul nostru intelectual”, a spus suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani.
“Trebuie să ne schimbăm atitudinea pentru a-l întâlni pe Dumnezeu cel diferit de prejudecăţile şi opiniile noastre”, a apreciat capul Bisericii Catolice. Crăciunul celebrează un copil care “în toată slăbiciunea sa este Atotputernicul Dumnezeu”, a continuat Benedict al XVI-lea.
Papa recunoaşte că “unii oameni nu mai reuşesc să îl recunoască pe Dumnezeu în credinţă”, scrie Gândul. Aceştia “se întreabă (…) dacă răul nu este la fel de puternic şi originar ca binele şi frumosul pe care le întâlnim în momentele luminoase în cosmosul nostru”. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu: