miercuri, 14 decembrie 2011

Razboiul Craciunului

Razboiul Craciunului: Ateii din SUA incep o noua lupta cu simbolurile crestine

autor: FrontPress 14.12.2011
An de an în Statele Unite, în preajma Crăciunului, ateii pornesc un adevărat “război sfânt” împotriva simbolisticii creştine a sărbătorilor de iarnă. În mai multe oraşe americane ateii au făcut şi anul acesta presiuni pentru eliminarea decoraţiunilor de Crăciun, care reprezintă naşterea lui Hristos, deoarece nu vor să vadă la tot pasul obiecte care să le amintească semnificaţia religioasă a acestei perioade a anului.
Fanaticii anticreştini, un fel de “talibani” ai ateismului agresiv, sunt deranjaţi de cele mai inofensive simboluri, tradiţionale în orice stat cu o populaţie majoritară de religie creştină. Simplii brazi împodobiţi, ornamentele care împânzesc oraşele, colindele care răsună peste tot şi faptul că foarte mulţi americani se salută cu “Crăciun fericit!” în această perioadă sunt lucruri care îi scot din minţi pe ateii care ameninţă că vor da în judecată pe toată lumea, de la instituţii şi autorităţi publice până la centre comerciale private, pentru faptul că sunt “discriminaţi” şi “nu li se respectă drepturile”.
Pe de altă parte, creştinii dezaprobă total eforturile ateilor de a elimina sărbătoarea naşterii lui Iisus din conştiinţa publică şi sunt dispuşi să ajungă şi în instanţă dacă este nevoie pentru a-şi apăra credinţa şi modul de viaţă.
Deocamdată au fost înregistrate câteva mici victorii ale ateilor, un exemplu fiind oraşul Boca Raton din Florida, unde pomii de Crăciun au fost scoşi din instituţiile publice. Mai multe biserici au organizat un marş al Crăciunului, în semn de protest. Situaţii similare se pot întâlni şi în alte colţuri ale Statelor Unite. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu: