vineri, 23 decembrie 2011

Risca condamnarea la moarte

Un timisorean risca sa fie condamnat la MOARTE in Malaezia

autor: FrontPress 23.12.2011
Un timișorean de 25 de ani riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, informează Antena3. Dacă se va dovedi că timișoreanul era doar consumator, el ar putea primi o condamnare care poate ajunge până la închisoare pe viață.
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi că un cetăţean român este arestat în Malaezia din luna octombrie, fiind suspectat de trafic de droguri. Cazul este cunoscut Ambasadei României la Kuala Lumpur, care a informat MAE. Familia tânărului a fost, de asemenea, informată. Consulul român la Kuala Lumpur l-a vizitat în penitenciar pe cetăţeanul român şi menţine legătura nemijlocită cu acesta.
“La ora actuală, procedura judiciară iniţiată în acest caz se află în faza de urmărire penală. În consecinţă, nu s-a pronunţat încă o hotărâre judecătorească de condamnare. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, informaţiile din dosar cauzei nu pot fi făcute publice. Legislaţia malaeziană este deosebit de drastică, o persoană condamnată pentru trafic de droguri fiind pasibilă de pedeapsa capitală”, a menţionat MAE într-un comunicat remis presei.
Potrivit legislaţiei anti-drog din Malaezia, o ţară multietnică din Asia de sud-est, orice persoană descoperită că deţine asupra sa cel puţin 15 grame de heroină sau 200 grame de cannabis este considerată, dacă nu se dovedeşte contrariul, traficant al acelor droguri. Drogurile precum cannabis, LSD şi cocaină sunt strict interzise în Malaezia.
În afara traficanţilor de droguri şi criminalii, piromanii, teroriştii şi cei care se fac vinovaţi de înaltă trădare naţională pot fi condamnaţi la moarte prin spânzurare. Din 2006 şi până în prezent, în jur de 160 de persoane condamnate la moarte îşi aşteaptă punerea în execuţie a pedepsei.
Deşi Malaezia este un mozaic rasial şi religios, în această ţară se aplică legea islamică, Sharia. Din cei 28 de milioane de locuitori, puţin peste 61 de procente sunt musulmani, 20 la sută budişti, 9,2 la sută creştini, 6,3 la sută hinudşi şi restul sunt confucianişti, taoişti sau adepţi ai unor credinţe tradiţionale chineze.  Din punct de vedere etnic, 50,4 la sută din populaţie este de origine malaeziană, 23,7 la sută sunt chinezi, 11 la sută indigeni nativi, 7,1 la sută indieni şi 7,8 procente aparţin altor grupuri etnice sau rasiale. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu: