miercuri, 30 mai 2012

Centrifugarea Romaniei


Teoretic, România are toate premizele necesare pentru a intra pe un traseu de dezvoltare rapidă. E nevoie de o enormă vocaţie distructivă pentru a inversa acestă tendinţă. Practic, vocaţia există din abundenţă.[Centrifugarea României | sursa ilustraţiei: CursDeGuvernare.roVad in fiecare zi ca din partea noului guvern apar noi taxe si impozite care erau  criticate inainte de  preluarea guuvernarii de catre guvernantii de acum.
Cand imi aduc aminte ca USL-ul  mereu spunea ca  vor face si vor drege dupa alegerile din nov.2012,  de parca nu  zilnic venea potopul peste noi.
 Linistea lor si  indemnul la asteptare imi faceau rau.
Acum cand se confrunta cu situatia grava financiara in care suntem, nu au inteleas ca daca mai lasau banda de mafioti sa fure tot si toate bogatiile tarii, nu ne mai ramanea in nov. decat sa ne luam toti  traista, hamul si prastia si sa plecam unde vom vedea cu ochii. Dar aceasta  nenorocire nu este trecuta daca, mai ramane piratul  wskhist la conducerea tarii pana in niov.2014, sa bage strambe mereu.
Am avut noroc ca  a reusit motiunea de cenzura si  banditii nu au avut timp sa dea foc si la sandramaua numita Romania.
Nu mai spun ca vad ca s-a muiat  vina fostilor banditi mafioti.
Parca acum cand aud despre vini de delapidari de cateva sute de mii de euro la cateva milioane, imi vine sa rad  dar nu vreau sa fiu considerata nebuna.
Ca la Nastase care a furat miliarde si se discuta de 7 ani de  niste geamuri termopane si de mostenirea de la matusa Tamara de 400.000  E.
Doamne parca am fi o tara de alienati mintali, nimeni nu intelege ca aceste  acuzatii sunt praf in ochi pentru a ne prostii. Nu ar fi ajuns tara pe burta taras, daca nu eram furati de toata  bogatia si munca noastra nu pentru cateva milioane. Sunt intelesi cu totii si noi avem vina ca stam ca niste vite sa ne bata.
Imi vine acum  in  minte eleva de la liceu batuta de toti, tarata de par si lovita cu picioarele  de colegii ei cu mare bucurie.
Se mira toti ca nu a scos un sunet.
Nu a scos ca, de la institutiile statului obligate sa o ocroteasca nu a  primit decat bataie. S-a obisnuit asa si nu mai reactiona. Asa si neamul nostru, sta sa fie calcat in picioare, fara sa schiteze macar un protest din obisnuinta.
Asa ne-au obisnuit, asta au vrut sa faca din noi, un  maldar de balegar si au reusit.
Eu sunt sigura cand ma uit in  urma la paginile noastre de vitejie de-a lungul secolelor ca,  aceea vitejie, patriotism si daruire a vietii a fost posibila numai datorita mobilizarii de catre  toti conducatorii  acestor meleaguri de atunci.
Am vazut acte date de Mircea cel Batran in  anii 1480.. de improprietarire a  taranilor  care au luptat pentru Tara Romanerasca. Oamenii de aceea  luptau cu abnegatie pentru ca-si iubeau glia si mai ales ca in urma luptelor, chiar daca piereau in  lupta,  urmasilor lor le ramanea o bucata grasa de pamant dupa felul in  care luptau.
Asta a facut ca si  pentru Ardeal, bucata de pamant cea mai bogata a Romaniei, cu aur  si oameni harnici care si-au dovedit harnicia prin faptul ca erau oameni bogati, deci pentru Ardeal s-au dat luptele cele mai grele si cu cele mai mari pierderi din  istoria Romaniei.
Acum ce sa aparam ? Saracia, prostia si deznadejdea ca nu mai este nimic de facut?
Dar daca poate fara stirea noastra, fitilul asteapta numai o scanteie?
Stiti de cate ori o tara mai ales,o tara ca Romania a renascut din  cenusa ? Numai sa avem parte de conducatori iubitori de tara, cinstiti si cu cele mai bune ganduri.
Asta trebuie sa facem, altfel in scurt timp vom ramane definitiv sclavii Europei, un  stat tiganesc, analfabeti, bolnavi de toate bolile pamantului, pe care nu este demn  sa dai nici un  scuipat.
Curaj va spun  si la treaba !!!  

Niciun comentariu: