marți, 29 mai 2012

Condamnati la inchisoare

Mai multi teroristi COMUNISTI condamnati la inchisoare pentru un atentat impotriva unui partid NATIONALIST

autor: FrontPress 29.05.2012
Curtea de juraţi din Milan (nord) a condamnat luni, în apel, 11 italieni aparţinând unei grupări de extremă stângă, având legături cu “noile Brigăzi Roşii”, la închisoare, începând cu doi până la 11 ani, pentru apartenenţă la un grup subversiv.
Pedepsele cele mai mari, 11 ani şi jumătate, 11 ani şi 10 ani de închisoare, le-au fost date presupuşilor lideri a trei celule teroriste descoperite în Milan, Padova şi Torino, în nordul Italiei.
Acest proces a trebuit să se desfăşoare după anularea în februarie, de către Curtea de Casaţie, a sentinţelor pronunţate în cadrul unui prim proces în apel, desfăşurat în iunie 2010. Acuzaţii au fost atunci condamnaţi la pedepse mai grele, cei trei lideri primind 14 ani şi şapte luni de închisoare. Curtea de Casaţie a considerat că nu a fost arătată finalitatea teroristă a grupării de către Curtea de Apel.
Luni, judecătorii au exclus toate motivaţiile teroriste, condamnând inculpaţii doar pentru “asociere subversivă”. În schimb au hotărât despăgubirea cu 100.000 de euro a lui Pietro Ichino, senator al Partidului Democrat (PD), principala formaţiune politică de stânga în Italia, pentru că a fost una dintre ţintele potenţiale a acestei grupări.
Un număr de 16 italieni acuzaţi că aparţin unei grupări teroriste de extremă stângă, Brigadele Roşii, Partidul Comunist Politico-Militar, au fost arestaţi în nordul Italiei, între februarie şi iulie 2007.
 Ancheta judiciară le-a imputat în special un atentat asupra sediului din Padova (nord) al partidului de naţionalist Forza Nuova, precum şi plănuirea unor alte atentate asupra unor diferite ţinte printre care sediul publicaţiei de dreapta, Libero, sau pregătirea unui atentat care îl avea ca ţintă pe Pietro Ichino, specialist în drepturi de muncă.
Aceste arestări au urmat după asasinarea în Italia a lui Massimo D’Antona şi a lui Marco Biagi, doi experţi în drepturi de muncă şi consultanţi ai Guvernului, ei fiind ucişi de către “noile Brigăzi Roşii”, în mai 1999 şi respectiv martie 2002. De pe Mediafax
 

Niciun comentariu: