marți, 29 mai 2012

Gruparea "Anonymous " anihilata

Gruparea “Anonymous Romania” a fost ANIHILATA de autoritati

autor: FrontPress 29.05.2012
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anihilat gruparea de hackeri Anonymous, care accesa ilegal bazele de date ale instituțiilor. Marți dimineața, anchetatorii s-au deplasat la domiciliul a 12 persoane din Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş.
“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională, constituită din 14 persoane, cunoscută sub denumirea Anonymous România, sens în care au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş”, informează DIICOT.
S-a descoperit că liderul grupării este Gabriel Bălăneasa, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Piatra Neamț, cunoscut în mediul virtual cu pseudonimele “lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”. Împreună cu învinuiţii Fábián Gábor şi Picoş Mihai Emil, Gabriel Bălăneasa a constituit un grup la care au aderat și alte persoane implicate în derularea agresiunilor de terorism cibernetic, formându-se astfel Anonymous România.
La sediul DIICOT vor fi aduse în vederea audierii 12 persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO-SCCI şi Direcţia Operaţiuni Speciale, cu sprijinul Jandarmeriei Române. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI. De Iulia Ioja – Ghimpele

Niciun comentariu: