joi, 17 mai 2012

Imigrantii africani

Ministrul israelian de Interne: Toti imigrantii africani ar trebui inchisi

autor: FrontPress 17.05.2012
Ministrul israelian de Interne, Eli Yishai, a afirmat, miercuri, ca majoritatea imigrantilor din Africa sunt implicati in actiuni infractionale si ar trebui plasati in inchisoare. Yishai a spus ca Israelul este dispus sa ofere asistenta financiara imigrantilor, pentru ca acestia sa plece din tara.
Intr-un interviu, Yishai a facut o distinctie intre refugiati si imigranti, spunand: “Oricine este considerat refugiat, si sunt putini, poate sta. Nu se poate sa abandonam securitatea israelienilor”, noteaza Haaretz.
Declaratiile lui Yishai vin in contextul rapoartelor tot mai numeroase privind activitatea infractionala in randul comunitatii de refugiati si imigranti. Marti, patru imigranti din Eritreea au fost arestati la Tel Aviv, fiind suspecti de violarea unei tinere de 19 ani.
Tot in cursul acestei saptamani, Ministerul israelian de Externe a anuntat ca legea internationala nu pune bariere deportarii tuturor celor 700 de sud-sudanezi care traiesc in Israel, insa statul ar trebui sa examineze situatia fiecaruia, pentru a se asigura ca viata lor nu este in pericol daca sunt trimisi inapoi. De Ana Ilie – Ziare.com

Niciun comentariu: