luni, 18 noiembrie 2013

Mafia in lumea artistica americanaJoseph Valachi (1903-1971)Joseph Valachi (zis Joe Cargo) este primul mafiot care a revelat public existenţa Cosei Nostra în SUA, în faţa Comisiei de anchetă senatorială Mc Clellan în 1963.

In 1975   cand nu stiu prin ce imprejurari mi-a picat in  mana cartea  lui Joseph Valachi,  am devenit interesata de Mafia Americana. Pana atunci nu stiam prea multe doar ca in 1965 a venit la noi in Romania, Louis Armstrong  si a aparut si o carte despre viata lui. Dar  se spunea  despre originile sale la periferie si de saracia in care traia, despre intalnirea cu mafia, nu se spunea nimic si contributia lui la instalarea paternitatii sale, prin  identificarea jazzului  in peisajul muzical al Americii.
Cand am inceput sa  culeg informatii de peste tot despre Mafia, nu era internet atunci, am  fost vrajita de evolutia  acestor carbonari veniti din Italia fugind de saracia lucie. Dar ei s-au cizelat si au progresat continu si pe langa  vigilentele inerente pentru pastrarea pozitiilor in  societatea americana, am vazut  cum  si-au sporit influenta. Am vazut cum faceau pe nebunii zeci de ani pentru a nu fi arestati:))), dar in  acest tim p turnau la copii si acasa si la amante, si nu putini, cate 5 de caciula.
Au construit orasul Las Vegas in  desert, pentru a satisface pe cei cu bani din intreaga lume, la cazinourile lor unde am vazut ce  primire li se facea celor mai imbuibati miliardari si multionari ai lumii, mai ales din lumea araba. Erau preluati de  structurile mafiote de la coborarea din  avion, dusi pe covorul rosu  pana la limuzine,  excrocarea lor de bani in  mod artistic prin proceduri masluite si  nu de putini bani caci au fost si cazuri in care au fost usurati si de milioane de dolari. Erau clienti permanenti. Mafiotii aveau foloase uriase.
Pentru ca atmosfera sa fie cat mai placuta si mai relaxata au fost angajati permanent sa acopere plaja muzicala  artistii lor cum ar fi  Frank Sinatra,  Dean Martin  si mai putuin  Louis Armstrong avand si alte  localuri de pe tot cuprinsul Americii, unde trebuia sa presteze muzica  socotita cea mai buna, jazzul cu trompeta lui  de aur.Cred ca la luarea hotararii de a fi ucis Frank Sinatra, pedeapsa anulata in ultimul moment, a avut o mare influenta notorietatea sa caci era cunoscut ca  un cantaret iubit care avea localul lui unde canta in Las Vegas.Se spunea si atun ci si acum penrtru a atrage clientii ca :"uitati aici pe scena asta canta Sinatra si uitati aici statea in pauze".
Frank Sinatra ne-a spus de acum zeci de ani ca va povesti  in testamentul sau cum a fost cu condamnarea lui la moarte de catre MAFIA DIN CONDUCEREA CAREIA FACEA PARTE, DAR NU A FACUT ASTA. LA DESCHIDEREA TESTAMENTULUI DUPA MOARTEA SA, NU S-A GASIT NIMIC, SI ASTA DE FRICA REPRESALIILOR CU CARE A FOST AMENINTAT DIN TIMPUL VIETII ASUPRA FAMILIEI SALE. ACEASTA  ACTIUNE A MAFIEI AMERICANE IN  ACEST CAZ RAMANE UN  MISTER, luat cu el in mormant de catre Frank Sinatra..
 Mafia s-a bagat si in  distributiile filmelor cu cantareti, vedeti Rio Bravo cu   Dean Martin,  dar cu rezultate exceptionale caci, mafiotii aveau fler la talente autentice si nu pierdeau banii pe toti maimutoii care se voiau si se credeau artisti, intr-o periada cand muzica in America era bazata pe partuituri lacrimogene  gen "am fost parasit:(((, a  identificat foarte bine si profitabil, acest gen de muzica jazzul, numai pentru barbati adevarati, care punea la grea incercare talentul, vocea si instrumentul cu precadere  trompeta.
Era cea mai mare realizare, sa fii promovat in  mediul artistic de catre mafioti, adica erau impusi prin amenintare numai talentele autentice. Dar ei nu dadeau gres caci, pentru a face bani si a atrage clienti trebuiau talente autentice certificate de ei si nu tot felul de curve masculine sau feminine. Era o afacere pe bani, nu pe...
Atractia pentru  existenta mafiotilor si  viata lor particulata infiltrati in toate domenii inclusiv  artistice, muzicale si  a filmelor Hollywoodiene, unde stabileau de multe ori distributia, a facut sa se stopeze  avalansa de nulitati. Stoparea s-a facut prin violenta caci, altfel nu vrea nimeni sa  fie oprit de a jefui pe necunoscatori in ale artelor si a denatura gusturile publicului.
Asa cum se intampla la noi acum. Toate parasutele, toate podoabele care, au facut inconjorul masculilor la moda in Romania sunt  vedete si artiste  fara talent doar talentul de a fi, a  nu stiu cata oara, a nu striu cui si cu care sa se mandreasca un  papotoi ca are la brat o pipita...... vedeta.

Niciun comentariu: