sâmbătă, 21 decembrie 2013

Indemn la lupta de Radu Gyr
Foto: Radu Gyr(1905-1975)

Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care să lupte nu mai vor.

Cat inima în piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
când te ridici cu-n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Vad ca fara nici un pic de jena intr-o nesimtire totala Dovleac Sec ne spune ca  el plateste, el este intrebat si el ne da socoteala despre pensii, salarii. Ma mir ca nu-i crapa pamantul sub scaun de mincinos ce este. Asta pentru ca atunci cand este intrebat spune candid ca, asa am gandit eu, in timp ce se vede clar ca nu are cu ce gandi.
In privinta  pensiilor si salariilor se caciuleste ca un milog pe la finantele lumii sa ne imprumute.
Mai spune ca  el gandea ca  pensiile mici (ajurtoarele sociale)sa fie  indexate cu 15-20 % ca sa-i intreaca pe cei care au muncit cat de cat. Mai dar nu gaseam altul mai prost ca acesta, sa-l punem Prim Ministru ?
La interviuri, vorbeste fractionat inghitind in sec saliva, pentru a da mai mare greutate cuvintelor si a ne demnonstra ca ne este superior, avem ce invata de la el si este musai sa ne dea timp sa ingurgitam  infantilismele lui, pentru a le tine minte. Se vede asa cum s-a vazut de la inceput ca palaria este prea mare pentru capul lui ca si a celuilalt infantil care isi luase  la purtare carticaturizarea lui Benito Musolinii, care i se parea ca asa e  potrivit personalitatii lui. Acum vad ca a lasat-o mai moale cu impinsul barbiei in sus, leganandu-se pe picioare si catand cu privirea absolut superioara, peste capetele ziaristilor care il intrebau si ii facea una cu asfaltul. De ce acest imbecili trebuie sa ne reprezinte pe noi? Ce blestem ne copleseste pentru a avea niste oameni de paie, care sunt pusi numai de sperietoate si care nu au nimic in continutul lor uman moral ? Ca sa scapi de ei, este deajuns sa scaperi bricheta. Acestia  in ultimii aproape 2 ani a sfaramat si ultima nadejde pe care o aveam in clasa politica instalata de la 1989 incoace. Cand le-am dat votul cu speratnta  celui care se agata de un fir de pai , chiar asa s-a dovedit ca, ne-am pus sperantele intr-o iluzie si din  inchipuirea noastram, i-am crescut pe acesti pitici in ale politicii, depasind chiar statura lor de plavani iresponsabili. Acum sunt mai potrivite versurile si Radu Gyr, din  poezia Indemn la lupta.

Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Niciun comentariu: