sâmbătă, 31 mai 2014

Ceai


 CEAI DE IASOMIE3 beneficii ale CEAIULUI DE IASOMIE
3 beneficii ale CEAIULUI DE IASOMIECeaiul de iasomie este cel mai cunoscut ceai chinezesc, fiind produs de mai bine de 700 de ani. Iasomia a fost adusă în China din Persia, devenind o băutură populară în perioada dinastiei Song. Foarte îndrăgit de către chinezi, ceaiul de iasomie este, de fapt, un amestec de ceai verde, oolong și petale de iasomie. Licoarea are o aromă aparte, florală dulce, și conţine antioxidanţi preţioși precum catechinele. Printre beneficiile consumului de ceai de iasomie enumerăm:

- Atenuează anxietatea. Doar mirosul de iasomnie are efecte pozitive asupra stării de spirit. Ceaiul, având în componenţă cafeină (în cantităţi mici), poate înlocui cu ușurinţă cafeaua de dimineaţă, ne menţine alerţi și energizaţi.

- Menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Ceaiul de iasomie reduce nivelul colesterolului "rău", prin acţiunea polifenolilor și a altor compuși cu efecte detoxifiante.

- Deţine proprietăţi anticarcinogene. Iasomia are potenţialul de a încetini dezvoltarea celulelor canceroase în organism. De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante, combate efectul negativ al radicalilor liberi, care pot, în timp, spori numărul celulelor canceroase ce grăbesc procesul de îmbătrânire a organismului.

Iasomia are un iz dintre cele mai folosite în parfumerie, fiind o notă florală de bază. De asemenea, uleiul de iasomie este utilizat des în aromoterapie pentru calităţile calmante unice.

Niciun comentariu: