vineri, 30 mai 2014

Lupte grele

Circa 1.200 militari ucrainieni ucisi si sute de raniti in luptele din Slaviansk (FOTO)

autor: FrontPress 30.05.2014

UkraineCirca 1.200 de militari ucrainieni au fost ucişi în ultimele două zile, de la începutul operaţiunii speciale îndreptate împotriva separatiştilor ruşi din Slaviansk, un oraş din regiunea Doneţk. Au mai fost doborâte de insurgenţi 8 elicoptere, alte 15 blindate şi 3 piese de artilerie fiind deasemenea distruse.
Informaţiile au fost furnizate joi de primarul oraşului Vyacheslav Ponomaryov, acestea nefiind confirmate de alte surse independente. Edilul a precizat pentru postul de radio leton Baltkom că aceste pierderi ale armatei ucrainiene au fost înregistrate doar în operaţiunile care au vizat oraşul său, nefiind incluse şi victimele din alte teatre de război din regiune.
Primarul a mai spus că pierderile în rândul “forţelor de apărare” pro-ruse din oraş s-au situat în jurul cifrei de 200 de morţi şi 300 de răniţi. Printre victimele colaterale s-au numărat şi mai mulţi civili din localitate.
Autorităţile din Kiev au confirmat joi că un elicopter a fost doborât de separatişti ieri în apropiere de Slaviansk, 12 militari şi un general ucrainean fiind ucişi. Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu accesul rebelilor pro-ruşi la arme sofisticate, după doborârea cu rachete sol-aer a aparatului de tip Mi-8.
Estul Ucrainei se confruntă de mai multe luni cu acţiuni separatiste, insurgenţii proclamând independenţa faţă de Kiev a republicii “Noua Rusie”, alcătuită din regiunile Doneţk şi Lugansk. Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu: