luni, 16 ianuarie 2017

Dezamagire totala!

marți, 17 ianuarie 2017
Cand am primit aceasta imagine m-am gandit la romanul nostru care, se lupta pe viata si pe moarte sa se salveze, sa supravietuiasa, sa nu fie inghitit de gaura neagra a desertaciunii universului.

Cum sa nu fii dezamagit cand privesti cu ochi lucizi ce se intampla in jurul tau in tara, la varful conducerii tarii tale, la cei mai de frunte cetateni votati de catre noi ?
Inseamna ca esti inconstient  fata de tot ce se intampla cu soarta ta, pe banii  tai, pe eforturile tale gandite sau negandite, la consecintele atitudinii tale pentru tine, dar mai ales pentru viitor, pentru cei care vor suferi datorita actiunilor tale!
Ce poate fi mai trist pentru o tara sau pentru un popor !
Cum aruncam noi banii, pentru niste neispraviti !
Oricare dintre noi ar fi mai bun decat acesti  prosti, pe care oricand ii poti pierde, din cauza  nimicniciei firii lor de HAGI Tudose.
Nu cred ca in urmatorul secol se va schimba ceva si pentru noi. Poate  prin cine ce gandire ancestrala facuta de altii, sa beneficiem si noi, pe drumul spre rau sau spre bine, pentru ca noi nu am putut cloci la varful cel mai inalt si pe banii cei mai multi, decat niste  carpaci  cu defecte ca ale ultimului cersetor batran si senil, ajuns  printr-o intamplare acolo, unde nu-i era locul. Uite asa pe langa hoti, s-au dus bugetele tarii pentru neispravitii, care in loc macar sa ne faca mai multumiti, mai sanatosi, prin scolire corecta mai destepti, am ramas o turma de oi, condusa de cate un magar.
Nu avem cum sa iesim din mocirla asta si de pe drumul stramb pe care am pornit, se va adanci nefericirea si pina la urma pierzania noastra si asta este numai vina noastra ca, nu ne-am prefacut macar ca ne impotrivim. Poate iesa ceva!!!
Pentru ce traim in saracie ? Pentru huzurul hotilor de toate felurile, de la ultimele pitipoance ordinare, pana la varful securitatii ? Pentru praf in ochi incat sa credem ca,  ne-am dat toata fiinta noastra fizica, morala si intelectuala pentru cei care credeam ca sunt supra-oameni, pe cand ei sunt ultimii borfasi ? Sa lasam iluzia asta ca romanul este detept, ca face din cacat bici ! Romanul  intelege, dar se lasa manipulat intr-un mod criminal, pentru binele de moment, sa fie lasat in pace sa-si faca numarul printr-un mic smen, o mica fentare a  statului, sau a vecinului, sau a unui membru al familiei lui! Mize mici, caractere mici !!!  Pacat de tara asta ca este locuita !
Nici pe ceilalti europeni nu-i consider mai capabili dar, au in spate un trecut bogat in actiuni pentru civilizarea acestui continent si le este o pavaza impotriva derapajelor, prin exemplul inaintasilor lor.
Sa lasam scuza ca suntem inapoiati pentru ca, am tinut aici poarta inchisa impotriva barbarilor, in timp ce europenii se civilizau, construiau in sute de ani catedrale. Asta a fost in mod discutabil, dar sa vedem ce am facut si ce facem noi de atunci incoace.Dar noi acum de ce suntem tinuti in loc ? Si asta nu pentru ca ne-am invatat cu saracia prin delasare! Ci pentru ca, suntem demobilizati de insuccesele anterioare. Privim totul ca pe un film in care totul se intampla altora si noi suntem fortati de soarta, sa fim numai spectatori.
La noi nu este nervul mai ales in tineri, ca la alte popoare. In totul, in gandite mai ales respira cutezanta, curaj de parca ar imparati pamnantul, mai ales prin voluntariat, la noi nimic !
Ce pronostic fara fatarnicie, ne dam singuri ??? Sa nu ne imbatam cu apa rece, ca de fiecare data !!!
 Pentru ca asta ne va duce la pierzanie in mod sigur !!! Sa avem curajul raspunderii macar acum, in al 13-lea ceas !!!

Niciun comentariu: