miercuri, 22 februarie 2017

Lupta in zadar !!!Foto: Primavara Araba.
 Operațiunea „Primăvara Arabă” (2010 – 2011) – orchestrată de SUA pentru a înlătura „regimurile totalitare” din Orientul Mijlociu, 


Ai libertate individuala sau colectiva, dar in ham.
Asta am trait si noi pe pielea noastra mai ales in 2012.
Si cu primavara araba la fel s-a intamplat.
Mintile luminate si crete, au proiectat acolo marile schimbari spre democratia de tip american si occidental, au vrut sa faca pasul hotarator decapitand conducerile TARILOR ARABE. SI CE A IESIT DE AICI?
A iesit un teatru mondial al absurdului  care, nu se va termina prea curand adica, nu in acest mileniu.
Daca nu au reusit sa intretina aceste  democratii inmugurite, nu trebuiau sa se apuce de treaba. In Orientul Mijlociu vedem sub ochii nostrii luptele pentru dominatie duse de catre factiunile militare foste si devenite cu ajutorul americanilor si europenilor pe post de experiment cinic.
In Egipt  alegerile au scos pe primul loc cu peste 60 % pe Fratii musulmani  mama tuturor miscarilor sunite care, au bagat spaima in cei care le-au initiat. Si alegerile au fost anulate, liderii inchisi sau poate si executati. Au crezut in Fata Morgana, dar totul s-a disipat in o multime de organizatii si factiuni militare de luptatori.
Odata musuroiul  decopertat, acum este greu de adus in propria matca.
Chiar daca cu eforturi comune, cele mai mari puteri militare ale lumii, cu tehnica militara de avangarda,  lupta experimental de luni bune contra ISIS, totul este fara viitor. Odata cu invingerea lor si a altor formatiuni militare din zona si din Syria, nu inseamna ca se va termina totul si se va asterne praful pe documentele militare. Totul va fi mai periculos si mai nesigur si nu vei sti niciodata cum sa te feresti, unde sa mergi ca sa fii in deplina siguranta. A incepe o  degringolada la nivel mondial pentru a schimba mersul firesc al lumii, comporta multe riscuri care in loc sa faca mai bine, fac mult mai mult rau omenirii, adusa  prin saracire in urma cu sute de ani.
Cei care cu cinism experimenteaza pe spatele altor popoare  sarace si saracte, si-au gasit alt teren de  joaca dupa ce comunismul a dat chics peste tot in lume, trebuiesc apreciati la justa valoare cinica. Corea de Nord ne arata cat de sinistru este parcursul unei evolutii totalitare cu un singur conducator. Stiti ca s-a mers pana la plangerea la comanda si cu foc de frica executiilor ulterioare si acum, asasinarea fratelui vitreg al liderului pe motiv ca nu-i placea dictatura impusa de propriul frate. Fara mila si fara o gandire apreciativa de viitor.Pana la urma li se va infunda dar, experimentul nu s-a terminat inca, si oamenii vor suferi fiind sortiti pieirii.
La noi in tara, se experimenteaza in mod cinic pe un popor indobitocit si saracit , trasarea unei noi harti a Europei in aceasta zona pe principiul, "ce o fi o fi, daca iese bine ne convine si ne falim, daca iese prost  ne debarasam de obligatii pe motiv ca locuitorii din aceasta zona sunt prosti si inapoiati". Asa ca zarurile au fost aruncate! Si asa UE este in moarte clinica de un deceniu si mai este tinuta functionala ca Lenin, prin saracirea tarilor nou intrate precum Romania. Si noi am intrat in experimentul lumii in aceasta zona, pe post de cobai. Intimidarea prin lovitura dupa lovitura, dezinformare,  SUBTERFUGII SI SACRILEGII date NATIONALISMULUI ISI ARATA COARNELE DE DRAC, chiar in aceste momente.
Cred ca pentru noi acum  rasuna pentru ultima oara goarna, chemandu-ne la apel. Vom raspunde PREZENT ? Sau vom fi absenti ca in ultima suta de ani, dupa MAREA UNIRE de la 1918???
Ce zicea Ioana D'Arc???? Daca nu acum, atunci cand ? Daca nu noi, atunci cine ?

Niciun comentariu: