luni, 15 mai 2017

Dumnezeu vede...

Dumnezeu nu da cu parul


Foto:echipa de actori din serialul Dallas.

In unele cazuri delicventii sunt pedepsiti inainte de a ajunge in focurile Ghenei.
Vad cum se face tapaj la tv. despre o cantareata, care este nevoita sa plece din tara peste mari si tari  pentru ca, a ramas vaduva si de aici incolo se brodeaza pe marginea acestui subiect neadevaruri.
Va readuc aminte ca in anii 1990, era in Slobozia un fost sportiv  care construise o replica exacta pana la detaliu, a conacului familiei Ewing din filmul Dallas. Acel domn platea si anumite premii ale unui concurs la tv.constand dintr-un televizor color.
Si acel om aventuros si increzator din fire, a intrat intr-un melanj business, cu un infractor transformat in om de afaceri si apoi sef de partid agrar.
S-a aflat ca  Ilie al nostru a dat faliment. Cum s-a intamplat ? S-a zis ca a platit 300 mil. lei care erau o suma uriasa atunci si nu se devalorizase leul  inca, pentru o mare cantitate de grau adusa cu vaporul. Acel politician cu ghiers molcom moldovenesc, care a pacalit pe toata lumea, a primit graul si apoi nu a mai platit nici un ban binefacatorului sau. Acel binefacator al lui s-a imbolnavit de suparare si apoi a murit. Eu stiu ca acel belsug al lui, finalizat cu  casatoria cu o cantareata fosta de succes, a avut la baza inselatoria crunta.
Am privit aceasta  casatorie, ca pe o degradare a cuiva care facea pe persoana sensibila dar, a dat girul vietii sensibile, adica cum se spune "sufletul pereche",unui infractor.
Cand acum se  face tam tam pe sufletul lui pereche, pe iubirea lui pentru muzica si alte baliverne imi revine in minte ca, a fost si a murit ca un infractor de cea mai joasa speta, care a facut puscarie pentru inselatorie si inainte de 1989,care este un ucigas de suflete. Daca statea in banca lui murdara si nu iesea in ultimii ani ai vietii lui in evidenta, nu aveam nimic de comentat in gand, dar asa stand lucrurile cred ca  trebuie scos la iveala caracterul lui murdar, de infractor fara scrupule pe mize mari si a dovedit ca Dumnezeu nu asteapta moartea pentru a da pedeapsa, ci o da inainte si cea care a trecut cu vederea acest lucru si s-a inhamat la o casnicie cu opulenta, merita sa se duca  unde a intarcat Dracul iapa.
Niciodata nu este prea devreme pentru a da socoteala pentru faptele marsave, facute stiind ce hram poarta un infractor sadea, curgandu-i prin vene venin si poate aceste povesti de amagit copii, nu ii mai poate prosti.
Nu este nevoie de mila ci, de luciditate maxima si aprecierea adevarului gol golut, nu a adevarului pe muchie de cutit..

Niciun comentariu: