joi, 11 mai 2017

Intoarcere in timp

Intoarcerea inapoi in timp cu peste o mie de ani

Cand am citit acum  40 de ani(:() Marirea si decaderea Imperiului Roman nu am inteles fibra care a condus la acest adevarat cataclism pentru evolutia civilizatiei omenirii.
S-a spus ca la baza  decaderii in sec.V-lea, au fost popoarele migratoare in frunte cu hunii. Sa nu uitam ca marele zid chinezesc s-a construit tocmai pentru a opri pe huni care, vandalizau teritoriile Chinei de atunci. Barbarii din estul Europei au dat navala pentru un trai mai bun in Roma si societatea nu a putut absorbi avalansa asta de sute de mii poate chiar milioane de oameni barbari care, voiau numai roadele civilizatiei, ei necontribuind cu nimic ci, doar cu  ultimul sut pentru descompunerea unei societatii formate in sute de ani, bazata cuceriri militare si pe legi. Dar nu numai acest aspect este vinovat, vinovat este deopotriva si macinarea societatii romane, in lupte interne pentru suprematie, pentru instalarea noilor imparati aparuti, dintre victoriosii generali ai  armatei. Dar aceste doua aspecte s-au imbinat de minune pentru a da lovitura de gratie imperiului Roman, care a supravietuit in rasarit pana la caderea  Constantinopolului si Imparatul Constantin al XI-lea, a cazut sub loviturile turcilor condusi de Sultanul Mehmed al 2-lea, la 29 mai 1453 (prin tradare).
Acum spuneam ca inteleg cel mai bine acest aspect si vad cum dupa ce tarile civilizate ale Europei si America, au umblat la musuroiul de furnici carnivore din Orientul mijlociu, care pentru asi testa noile arme, au dat foc  si Europei, si se vaita cand mai prmesc si ei  cite o smetie de la  asazisii teroristi, radicali rebeli. Ce am vazut in ultimii ani este o mica demonstratie de forta care, este doar deschizatoare de drumuri. Acest fluviu cu furnicarul de oameni din Orientul mijlociu se va  largi si se va aduna ca in piesa  pe care eram obligati sa o vedem cand eram copii(1960) :"Marele fluviu isi aduna apele"(referitor la Partidul Comunist Roman), caci multimea pornita spre  Europa fagaduintei pentru un trai indestulat pentru toti, este de neoprit si in scurt timp, vom  privi la situatia actuala, ca la o situatie idilica de neinstaurat in continuare si agravata  de la an la an, pana la aducerea acestui rai in stadiul de teren minat.
Vinovati sunt cei care s-au bucurat de jupuirea popoarelor foste comuniste si beneficiari fiind doar o mana de imbecili care dau lectii, pe munca si bogatiile altora, adica a celor jupuiti de ei.Stiti proverbul romanesc :"Lenesul ne da povata, dar pe sine nu se invata ".
Parca prea vizibil, societatea de atunci din sec.V, este pusa in oglinda cu societatea de acum. Suntem contemporani cu reluarea  la scara mai mare a acelor greseli care, au dus lumea civilizata inapoi cu cel putin o mie de ani.
Noi acum incotro mergem in pas cadentat, pe topoganul istoriei ? Catre dezastru, catre intoarcerea in istorie si pentru viitorii cetateni ai Terei vom fi subiect istoric negativ, asa NU...
Ce avem noi de facut acum ? Sa ne mobilizam energiile pozitive ! Si apoi ?....

Niciun comentariu: