vineri, 29 septembrie 2017

REVANSARZI

 Nu suntem revansarzi

Atitudine revansarda.Ha, ha, ha.
Daca am avea numai o picatura de revansardist in sangele nostru, nu am termina nici in urmatorul mileniu cu RAZBOAIELE CONTRA CELOR CARE NE-AFACUT RAU, NE-AU FURAT, NE-AU DISPRETUIT, NE-AU CONSIDERAT HARTIA LOR IGIENICA.
Chiar azi am vazut ca se discuta de adn-ul din sangele popoarelor, care au atitudinea revansarda. Si m-am gandit la multe popoare precum sarbii, arabii, finlandezii, cecenii, ...  si in coada listei fara nici o legatura cu atitudinea revansarda,  ne-am gasit pe noi, romanii.
Daca stam stramb si gandim drept vedem ca, poporul nostru nu a fost de nici o culoare, a stat cuminte supus  mai marilor zilei si a asteptat sa intre inamicul, sa le ia ce era al lor si abia atunci au dat precum pisica cu laba, zgaria, dar fara putere de a rupe din carne vie.
Ridicarea ostenilor la lupta se facea cu promisiunea ca, vor primi pamant, asa de mult dorit si care schimba situatia sociala a ostenilor.
Am vazut dupa 1989 la tv. titlu de proprietate pentru pamant dat de catre Domnitorul Mircea Ciobanul care a fost la domnie dupa Mircea cel Batran. De aceia i se spunea Mircea Cel Batran pentru, a se face diferenta intre el si urmatorul domnitor cu acelas nume.
Deci ostenii erau improprietariti si familiilor celor cazuti, le revenea dreptul decedatilor.
Revenind, zgarieturile neproducand pagube  importante a dat posibilitatea  dusmanilor inraiti ca si aici pe aceste meleaguri unde mai sunt niste  adormiti care,  s-au trezit din somnul cel de veci si dau cu laba. Am experienta celor citite de-a lungul zecilor de ani cand singura  bucurie era cititul ca, televizorul nu exista decat pentru preamarirea cuplului batranilor senili din tinerete  Nicu si Leana.
Si cand a inceput razboiul din  fosta IUGOSLAVIE,  DE S-A ALES PRAFUL DE EA, S-A SPUS CA ASA SUNT SARBII RAZBOINICI. PENTRU CA NU AU AVUT NICI UN CONFLICT CU ROMANII S-A SPUS CA, NU AVEAU CU CINE PENTRU CA ROMANII STATEAU LA COTET SI NU FACEAU "GAT".Dovada este ca, cu toate ca romanii sunt discriminati brutal in Ucraina si Serbia, nu se ridica nici un deget, nu se aude nici un part, in apararea lor din partea guvernantilor. Sunt ocupati cu furatul, cu impartirea cascavalului.In ochii lor nu reprezinta nici un interes "material".
Si noi cei multi ce facem ? Ne facem ca nu vedem si spunem, sa treaca si acest incovenient.De aceea nu avem la ce ne raporta in trecut, asa am fost, asa suntem. Nu stiu ce  ne mai poate misca din acest marasm, contaminant si pagubitor si pentru urmasii urmasilor nostrii.
MARÁSM n. 1) Stare de slăbire extremă a organismului; extenuare fizică. 2) Stare de epuizare morală și spirituală; demoralizare. /marasme
, ngr. marasmos, germ. Marasmus


Niciun comentariu: