marți, 26 septembrie 2017

Un roman ales in Bundestag din partea AfD

Tensiuni în partidul german de extremă dreapta. Unul dintre co-președinți nu dorește să ocupe un loc un Bundestag din cauza radicalizării partidului

Frauke Petry a făcut luni un anunț surpriză, spunând că nu se va alătura grupui parlamentar al AfD din Bundestag, invocând declarațiile agresive ale partidului în contextul alegerilor, notează Politico Europe.
Petry a vrut să protesteze astfel împotriva radicalizării din ultimele săptămâni a AfD, care și-a înmulțit atacurile împotriva migranților și musulmanilor. Unii membri ai partidului s-au pronunțat chiar pentru renunțarea la atitudinea de regret pentru crimele naziste.
La alegerile legislative de duminică, AfD a obținut 12,6% din voturi, ceea ce înseamnă că partidul va avea peste 90 de mandate în Bundestag. Va fi pentru prima dată în ultimii 60 de ani când un partid de extrema dreaptă intră în Bundestag.
Petry nu a candidat ca lider al partidului în campania electorală pentru alegerile de duminică din cauza presupuselor diferențe în ceea ce privește direcția partidului. Partidul AfD a respins propunerea lui Petry ca partidul să adopte o strategie “Realpolitik” la o conferință de partid din aprilie și a ales fostul director executiv Goldman Sachs, Alice Weidel și fostul conservator Alexander Gauland, în locul candidaților principali.
AfD este condus de doi co-președinți, Frauke Petry și Alexander Gauland. Cel din urmă s-a arătat surprins de decizia lui Petry și nu a exclus posibilitatea ca partidul să se rupă.
”Nu exlud ca unii s-o urmeze în deșertul politic”, a declarat Gauland la N-TV, referindu-se la refuzul copreședintei partidului, Frauke Petry, de a se alătura grupului parlamentar al AfD.

Un ROMÂN, ales în Bundestag din partea partidului de EXTREMĂ-DREAPTA Alternativa pentru Germania

Markus Frohnmaier (sursa foto: www.afd.de)
Unul dintre cei 94 de deputați ai partidului xenofob Alternative für Deutschland (AfD) este Markus Frohnmaier, 26 de ani, președintele federal al organizației de tineret AfD Junge Alternative.
S-a născut la Craiova, în România, dar a crescut la Weil der Stadt în Baden-Württemberg.
A fost până nu demult purtător de cuvânt al candidatei AfD Alice Weidel (de asemenea aleasă în Parlament), scrie Ziarul românesc.
ADVERTISING
inRead invented by Teads
Potrivit Huffington Post, citat de aceeași sursă, Frohnmaier este unul dintre primii semnatari ai “Rezoluției din Erfurt”, care a pus bazele partidului de extremă dreapta în jurul politicianului Björn Höcke.
Un alt român candodat cu Afd, Reimond Hoffmann, nu a fost ales.
 

Niciun comentariu: