sâmbătă, 28 octombrie 2017

Catalonia acum

Catalonia isi croieste un alt drum care, ACUM PE VIU, vom vedea ce sanse de reusita are.
NU EXISTA NICI O SIMILITUDINE INTRE CATALONIA SI  TINUTUL SECUIESC, care este intretinut de la Bucuresti. Cartalonia asigura 20% din PIB-ul Spaniei si contributia la exportul tarii este de 25 %.
Pentru a nu-si pierde privilegiile  gusatii UE,  sunt fermi in a impiedica aceasta atitudine radicala a Cataloniei si dupa ei ca oile, celelalte state importante ale lumii, exclusiv Scotia, care a recunoscut independenta Cataloniei, celelalte nu au recunoscut.
Am mai spus ce s-a intamplat la alegerile precedente din Marea Britanie cand UKIP a pierdut mult si mai ales din parlamentari pentru ca, Scotia dadea grosul votantilor  nationalisti dar, s-a trecut la daruirea voturilor catre ei, in defavoarea UKIP. A fost se zice, o actiune patriotica, ca parte distincta. Interesul principalelor state ale lumii este, de a bloca o turnura nedorita, care ar duce cine stie unde si mai marii lumii, au alte treburi mai importante de facut dar, dau totusi atentie "acestui mic amanunt", ce poate constitui scanteia care, ar putea aprinde praful de pusca, tinut la loc uscat, asa cum ne spune Cromwell, nu numai in Cataloa ci, in toata Europa. Sunt nemultumiri care mocnesc si noi trebuie sa fim atenti sa nu ne fie inscenata o piesa grotesca, care sa se finalizeze cu dezmembrarea Romaniei .
Ati vazut ca in Europa 5 tari sunt cu tinuturi, care vor independenta si sa se disocieze de aceasta politica globala, benefica pentru unii si de muls pentru altii, ca noi.
Acum in aceste zile se plamadeste  viitorul Europei, si de aceste  atitudini si actiuni din Catalonia, depinde si viitorul nostru. Castelul din carti de joc al UE, se poate prabusi la aceasta adiere de vant, precum aceasta hotarare a Cataloniei.
Vad ca sunt hotarati dar, nu se stie ce va urma, ce constrangeri politice si militare, vor netezi drumul spre Independenta.
Important este chiar daca nu se reuseste ca, se mai scoate o caramida de la baza UE care stie una si buna, sa mulga si  iar sa mulga. Insa mai devreme sau mai tarziu aceasta atitudine le va fi fatala. Poate pentru moment, ar avea castig de cauza impotriva catalonezilor dar, fitilul a fost aprins  cu flacara mica acum dar, in timp va creste si va ajunge la praful de pusca tinut de ei uscat.
Sa fim cu ochii pe ei ca, ne intereseaza ca si aici  scormonitorii in gunoaie, vor sa  puna de un referendum de carton, fara dintii, pentru a  face o piesa lugubra cum ca, noi romanii nu suntem in stare de nimic si nu meritam nimic.
Traim vremuri memoriale pentru viitorul nostru, depinzand de atitudinea pe care sa o avem fata de UE. Sa nu ne dam pe mana lor caci, am vazut ce fac cu mana.... dreapta !

Niciun comentariu: