marți, 3 octombrie 2017

Concluzii


 Invataturi de minte


Vreau sa va readuc in memorie un vechi articol de  8-9 ani, in care am scris ca important pentru oameni este sa le fie lor bine in  orice regim ar fi caci, pentru asta este lupta NU NUMAI PENTRU SUPRAVIETUIRE. Cand m-am angajat eu la Rafinaria Brazi, in 1966  si chiar mai tarziu, cand am lucrat la CTC in Combinatul Brazi si mergeam noaptea in control in sectie, am discutat cu operatorii chimisti care, apucasera vremurile de la infiintarea rafinariei in 1936, si imi povesteau ca cel mai bine au dus-o sub "ocupatia germana". Erau respectati, apreciati si cel mai important lucru erau bine platiti si la sarbatori ca PASTELE SI CRACIUNUL  PRIMEA FIECARE FAMILIE cate un miel sau un porc inclusiv imbracaminte de vara si de iarna  pentru fiecare membru al familiei si angajati fiind satenii din imprejurimi si care aveau cate  7-8 copii.Datoria lor care era? Cea dintotdeauna sa  faca sa mearga rafinaria la capacitatea maxima, sa repare orice defectiune imediat, la fel ca in orice regim ar fi fost el.
Sa nu uitam ca pentru armata germana importanta era benzina si se spune ca, a pierdut mult Germania cand a invadat Rusia(URSS) pentru ca s-a abatut de la drumul normal planificat si a facut  un ocolis pe stanga  pentru a intra in posesia unei mari rafinarii si asta aluat timp in care a venit iarna grea ruseasca (din octombrie ) si ati vazut ca motocicletele lor celebre cu atas, au ramas in zapada, cu soldatii mergand pe jos la -25-30 de grade si asa au pornit cu stangul si a fost piatra de temelie a infrangerii de mai tarziu a Germaniei. Romanii nostrii sugubeti intrebau mereu dupa razboi, unde se ajungea daca Germania  castiga si nu era asa de hrapareata ???:))) Cel mai important era sa nu atace Rusia care, a pierdut milioane de soldati si alt val venea din stepele Asiei. Numai in primele saptamani Rusia a pierdut un milion de soldati!
In mintea oamenilor dintotdeauna un regim se masoara in nivelul de trai. Si v-am mai spus ca romanii in general au tinut mereu cu nemtii, nu cu rusii. Rusi erau piaza rea si propavaduiau ateismul comunist. Bancuri dupa razboi se faceau  de catre securistii infiltrati despre nemti, nu exista un banc sa nu fie un Fritz prost. El era cel mai prost soldat.
Romanii spuneau ca, daca nu pierdea Germania razboiul de cine isi mai bateau joc rusii, care si aici propavaduiau ca politica de stat ironizarea armatei germane, formata din prosti si a conducatorilor Germaniei Federale, alti prosti si mai mari ca primii?Dar asta nu a impiedicat ca noua Germanie sa sarbatoreasca in 1960, cifra de 1 milion de emigranti ,veniti sa reconstruiasca Germania dupa razboi si au continuat pana acum.  Au preferinta oamenii pentru Germania pentru ca, sunt corecti si apreciaza munca. Tot dupa razboi se facea mare caz si pe buna dreptate de lagarele germane, dar oamenii de rand spuneau ca rusii sunt la fel de rai cu gulagurile din Siberia dar, acest  sibiect era tabu. Noi romanii nu aveam voie sa discutam asa ceva  pentru ca, "canalul ne manca si acolo ne ramaneau oasele".
Vorba ca  cine spune un banc despre comunisti primeste  un an de inchisoare  si cel care asculta doi ani, este adevarata. Noi am avut un vecin ofiter in armata si asta a patit,  a fost dat afara din armata si a stat si 2 ani la puscarie, pentru ca a ascultat si nu a intervenit sa opreasca  "amuzamentul" si sa-l infiereze pe "criminal".
Acum din ce v-am spus sa tragem o concluzie, sa primim ceea ce meritam de la viata si de la stat pentru contributia nostra acum, nu la calendele grecesti si sa nu ne mai uitam la spalatorii de varza de la tv. care, ne spun ca ne maresc lefurile si pensiile in 2022 - 2030, cand preturile vor creste insutit, asa cum se vede de acum ca, preturile s-au triplat in cateva saptamani, numai in urma promisiunilor ca vom primi, bla,bla,bla.
Stiti ce repede se matura toata sleahta asta de banditi care, ne tin numai in minciuni si promisiuni desarte ? In minute, dar pregatire temeinic inainte. Nici nu va inchipuiti ! Cautati in istoria,chiar recenta!
Tarile occidentale in care sunt lefuri si pensii mari si sunt apreciati oamenii dupa valoare, oamnenii au luat atunci masuri radicale cand a fost cazul, pe loc si nu s-au lasat prostiti ca vor primi "ceva " in viitorul indepartat. "Bate fierul cat e cald", spune o zicatoare inteleapta! Acum cand nemultumirea e mare si gata sa izbucneasca trezirea la realitate, trebuie batut fierul !

Niciun comentariu: