marți, 24 octombrie 2017

Decat cu un prost...


Decat cu un prost la castig, mai bine cu un destept la paguba...


Foto : Nessie, monstrul din Scotia, fotografie trucata aducatoate de milioane de lire sterline.
Stiti ca despre scotieni se spune ca sunt cei mai zgarciti oameni. De aceea poarta fusta in loc de pantaloni ? Este mai ieftin ???:)))

Aceasta zicatoare din titlu, este acum mai valabila ca oricand.Dupa 1989,  am vazut la tv. cum veneau in Romania turisti straini din toata lumea, mai ales din America si Europa, sa vada castelul Bran, facut celebru de irlandezul Bran Stoker in romanul Dracula, publicat in 1897,  unde Vlad Tepes domnitorul Tarii Romanesti, nici mai bland nici mai crud ca, alti domnitori din tara si din Europa, ar fi locuit.
Dar ce sa vezi ? In loc sa fie atrasi si sa ii indrume pe vizitatori, atat timp cat era castelul Bran si domnitorul Vlad Tepes existase cu adevarat si nu era o nascocire, prostia  impletita cu grandomania, spunea la televiziune, prin trompetele comuniste ca, la castel nu a stat niciodata Vlad Tepes si nici nu a trecut pe acolo.
Ce dovada de prostie mai mare  vreti?
Despre monstrul din Lock Ness stie toata lumea cu toate ca, nu a existat niciodata.
O viziune optica a avut acum 200 de ani un localnic care, ar fi vazut un sarpe urias cu mai multe cocoase. Legenda a fost reactualizata modern in 1933 si s-a facut o fotografie trucata in 1934. I s-a dat numele de Nessie.
De atunci se spune  in folclor ca, a existat cu adeverat, pentru ca turistii veniti acolo cu milioanele, le-a schimbat viata inca de atunci si le aduc zeci de milioane de lire sterline, venituri anual. S-au construit hoteluri, restaurante, comertul arhaic(artizanal) a inflorit pentru a se vinde doar o iluzie, ceva ce nu a vazut nimeni, dar cu promisiunera ca, vor avea parte cu noroc de un filmulet, de la fata locului. Totul este doar sa aiba aparatele pregatite. La un film documentar am vazut ca, dupa scanarea fundului lacului, nu s-an gasit  decat un sarpe cu cocoase din tabla, ramas din recuzita unui film artistic, nu documentar, facut acum cateva zeci de ani.
Ce tragem drept concluzie de aici ?
Exact titlul acestui articol !
Noi cu certitudinea existentei unui castel faimos tocmai, prin reclama facuta (gratis) de romanul despre  Domnitorul Vlad Tepes si mai celebru ca, a locuit in el, dar fara o baza stiintifica si istorica  prostii turismului spun ca, nu a locuit si nici nu a trecut pe acolo.
Si localnicii  care vand iluzia optica a unui cetatean de acum 200 de ani, neconfirmata niciodata ca existenta dar, aducatoare de prosperitate pe acele meleaguri, aducatoare de milioane si milioane de lire sterline  pe an?
A avea ceva palpabil si in balanta a nu avea nimic, doar  o iluzie intretinuta pentru bunastarea oamenilor din localitate, vedem diferenta. Cine este prostul si cine este desteptul? Dumneavoastra sa trageti concluzia, noi tragem numai ponoasele la toate nivelurile de la acesti imbecili, care fac pe scortosii dar, fura cu miliardele de euroi la greu din banii nostrii ai tuturor de la bugetul statului, ca doar nu fac nici un efort. Este suficient sa fie infractori din nastere si sa nu fie patrioti si asa sa ne vanda pe  2 euro(restul lor) celor care, vor sa ne  stearga de pe harta acestor meleaguri. Ce zicea oare, Oliver Cromwell, Lord protector in Anglia(1599-1658, care a murit in patul lui)? Sa tinem praful de pusca la loc uscat ???? Acum 400 de ani, parca ne vorbea noua romanilor !!!
PS 
Cercetări la Lock Ness se fac în continuare, entuziasmul turiștilor și al investigatorilor profesioniști sau amatori neputând fi stăvilit.

Niciun comentariu: