joi, 26 octombrie 2017

Scurt pe 2

Drumuri romane

 SCURT PE DOI ( in copilaria mea cand voiai sa blochezi pe cineva care batea campii, ii spuneai aceste cuvinte si atunci chiar ultimul prost intelegea ca trebuie sa termine cu prostiile. Acum la tv. zilnic apar decidentii in  domeniul pensiilor si salariilor si bat campii ore in sir. Am vazut ca in alte tari  institutiile statului (politia) apar zilnic numai cand se produc crime in serie sau alte nenorociri, pentru a linisti populatia. Pentru noi apar zilnic pentru a ne prosti, pentru a nu mai intelege nimeni nimic, sa nu mai facem diferenta intre ce s-a zis ieri si ce se zice astazi, sau maine. Si asta este o tactica buna dar feroce, pentru noi cei pastoriti).

Dupa cucerirea romana, dar nu numai, Dacia era legata de restul Imperiului Roman printr-o retea de drumuri cu mult mai buna decat este astazi Romania legata de UE. Dacii si romanii au construit drumuri demne de numele de autostrazi, ceea ce multe din drumurile noastre de astazi nu sunt.
           Am citit acum cateva ZECI DE ANI:))), DESPRE ARMATA ROMANA  CA, ATUNCI CAND PLECAU IN CAMPANII  MILITARE DE CUCERIRE, EI ISI CONSTRUIAU  DRUMURILE PE CARE UMBLAU IN MARS FORTAT, PANA LA DESTINATIE SI ACOLO INCINGEAU O BATALIE ....
Daca ar fi putut apela la regii asfaltului de azi unde erau? Erau departe ????
Acum vad ca la tv. se spune ca, s-a gatat totul pe anul acesta care se apropie de finis si  bilantul este de 0 km. construiti. BANII AU MERS LA AJUTOARELE SOCIALE. Drumurile romane sunt functionale si acum, la peste 2.000 de ani de la constructia lor, chiar si la noi in tara si mie imaginatia imi joaca tontoroiul. Cum ar fi fost daca si ei aveau o productivitate ca la noi acum, cu acesti regi ai asfaltului imbogatiti, din a nu face nimic si a nu cheltui nimic din buzunarul lor, ci cu bani furati de la bugetul statului, adica de la noi? Progeniturile lor sparg euroi cu pitipoancele si mai desparte stiti dvs.
Dar sunt sigura ca, soldatii romani nu au furat materialele ca doar erau in mars si nu puteau pleca cu bucati din stanca taiate.
Vedeti ce inseamna sa ne raportam la prezent! Insa   paguba era pentru noi enorma, daca romanii aveau ritmul nostru de munca de acum.
Nu mai vedeam noi toate constructiile facute atunci, nu mai beneficiam de cultura lor, nu mai primeam si noi  tactici militare din vremea lor, valabile pana acum de curand.Pentru ca cel mai trist lucru era ca armata romana, era decimata daca  stateau pe loc cate un an, la fiecare centimetru inaugurat cu fast, cu panglica  rosie, caci tricolora nu era pe atunci.
Nici nu vreau sa ma gandesc ! Vedeti ce buna era si disciplina militara din campaniile militare ? Popasul prelungit i-ar fi scurtat de capete caci si pe vremea aceea se practica acest sport valabil si astazi. Am citit tot atunci(foarte multi ani) ca, daca o santinela era prinsa dormind noaptea in  post, imediat era  injunghiata mortal cu sabia, sau i se taia capul dintr-o lovitura. Ce sa  mai zicem acum cand se doarme atat de bine in Parlament, la un randament de o zi si jumatatem ( de somn )pe saptamana la loc fain, cu secretare (era sa zic profesioniste in arta sexului), sume forfetare (necontrolate de nimeni pe ce se duc), doar nu o sa ziceti ca pe viloaie), masini de lux la scara, la caldurica atunci cand, afara ninge linistit, vorba poetului si in Parlament si in  tara arde focul.:(
De ce sa fim rai, pentru ca vedem noi unde am ajuns, pe cand ei romanii ce au rezolvat ? Au cucerit lumea de atunci si ne-au lasat o grea mostenire in totul, arta, arhitectura, constructii si  exemplu de viata spartana, unica solutie pentru progres in toate.
Chiar daca ne-au cucerit si pe noi romanii, procedeele lor de civilizare fata de cuceriti,  nu au ajuns la noi, nici pana acum si nu se intrevede luminita de la capatul tuneluilui. Dupa 1989 ni se spunea ca, intai noua romanilor trebuie sa ne fie rau, ca apoi sa ne fie bine. Raul nu s-a terminat pentru noi ca, ne-am obisnuit cu el si ne este ca o platosa impotriva tuturor binelor, chiar si impotriva celor care vor sa ne faca bine cu forta. Ce zicea Ioana d'Arc?

Niciun comentariu: