vineri, 3 noiembrie 2017

Denigrarea

Denigrarea si efectele eiFoto: Messalina(20-48) sotia Imparatului Claudius(41-54) executata din ordinul lui la 28 de ani si jos Imparatul Claudius.

 Denigrarea  imparatului roman Claudius, sotul Messalinei cea care organiza concursuri publice de sex si care mergea deghizata in lupanarele Romei noaptea, ca stimulatoare de sex pe bani, a fost denigrat in vremea lui, fapt neconfirmat nici pana acum daca, privim in istoria Imperiului Roman. Stim ca imparatii romani erau numiti dupa  strategiile si victoriile in lupte si nu dupa niste  barfe la  "radio-sant".
Despre el Imparatul roman Claudius se spune ca era balos, prost, miop, balbait, batran(un barbat la 40 de ani nu era batran, nici atunci si nici acum), mai aveau sa spuna ca era cacacios si basinos:))).
Adevarat este ca era miop dar, numai Messalina cand avea de gand sa fie executat un dusman al ei sau unul pentru care avea un dinte impotriva, ducea la Claudius un ordin de executie, pe care il citea ea, pentru ai menaja "frumosii lui ochisori". El semna si uite asa ordinul era executat.
Lui Claudius i s-a spus mereu cu ce se ocupa Mesalina dar, nu lua in serios si nici nu lua masuri, fiind ocupat cu campania de cucerire a Bretaniei, cu constructiile apeductelor de  zeci de kilometri, de bunastarea poporului din Roma de peste 1.500.000 de locuitori  de care depindea si tronul sau imperial. Pana la urma tot a fost ucis. Messalina fusese si tiitoarea Imparatului Caligula(Cizmulita, nume dat de  soldatii lui pe care i-a condus si care l-au ales Imparat pe campul de lupta)care, si-a facut calul senator. Noi am facut magarii senatori.
Dar pentru ca Messalina intrecuse orice masura cand, in lipsa lui  Claudius fiind plecat in campania de cucerire dn Bretania, a organizat orgii  prin concursuri de rezistenta la sex in aer liber si cu public, pe care le castiga la fiecare participare pe drept, sfatuitorii lui Claudius i-au cerut sa fie executata. A mai avut tupeul sa-l intampine pe Imparat  cu mare fast la venirea din Bretania, fiind conducatoarea  manifestatiilor !!!Claudius "milos din fire" AMANA MEREU O DECIZIE FINALA si uite asa secretarii lui (am vazut ca avea un aparat birocratic consistent care putea rivaliza numai cu al Romaniei de acum), s-au gandit sa aplice tactica Messalinei care, ii citea chiar ea sentintele pentru ai menaja ochii, dar imparatul semna. Si asa au procedat, au scris o sentinta de condamnare la moarte pentru Messalina, pe care i-au pus-o imparatului sa o semneze, cine stie pe ce nume era scrisa si imediat ce a fost semnata a si fost  dusa la indeplinire.
Imparatii nu dadeau o mare insemnatate adulterului, deoarece campaniile militare durau cu anii. Ei isi rezolvau problemele hormonale  acolo in timp ce, cele  ramase acasa trebuiau sa fie mai discrete, sa nu organizeze concursuri publice cu ele in rol principal, ca Messalina.:))) Dar totul depindea de starea imparatului cand i se aducea "la cunostinta". Ori ca ca, ori ca ca:))) Era un risc mare totusi.
Imparatul Claudius s-a cait ca a semnat executia Messalinei si a spus ca regreta dar, ordinul lui fusese executat.
"Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face !"
Dar faptul ca Imparatul Claudius era cam prostanac ( nu era decat miop si balbait), a ajuns pana acum cand istoricii nu au curajul sa spuna ca, a fost o manevra politica si nu adevarul istoric pe care il putem citi cu totii. A fost un brav comandant de osti (legiuni) romane, care si-a obtinut "functia" de imparat al Romei, dupa dovedirea  actiunilor barbatesti in luptele de cucerire ale ROMEI.
DACA SI EL A FOST FACUT HARCEA-PARCEA DE  DENIGRATORI,CE SA MAI ZICEM DE NOI MURITORII DE RAND ?
PS Ati vazut cum erau alesi imparatii de multe ori ? Pe front erau declarati IMPARATI, si anuntau la Roma ca veneau sa-si preia "functia" si apareau la portile Romei in frunte legiunilor si daca aveau o impotrivire, intrau cucerind orasul ca orice  popor barbar, dusman Romei.
Este fascinanta istoria lumii !

Niciun comentariu: