miercuri, 1 noiembrie 2017

Invataminte tardive


Atentat terorist in SUA. Ce concluzii tragem de aici daca am fi fost previzionistii lui "peste prajit", ai Armatei Americane? Gresala fatala incepand cu 1979, cand americanii i-au format si i-au instruit pe afgani, sa formeze Al-Qaida pentru a lupta contra rusilor, in lupta contra evreilor sustinuti de americani s-a format HAMAS si acum cativa ani cand presedintele Syriei depasise orice limita normala in perioada de pace, ucigandu-si proprii cetateni( 200.000 de oameni), americanii au hotarat sa dea opoziei o mana de ajutor formand ISIS. Si asa de bine i-a format si antrenat bazandu-se pe religia lor, pe spiritul de sacrificiu al arabilor si pe faptul ca la ei contraza ce se va intampla dupa moarte, incat au reusit mie in suta.
Americanii vor sa "implementeze" democratia lor tanara, de putin peste 200 de ani in Europa si mai ales in Orientul Mijlociu.
In batrana Europa de-a lungul a 4-5000 de ani s-au format antipatii, simpatii, frictiuni care nu se vor sterge niciodata. Vedeti ce situatie a fost in Iugoslavia, dar ce este de neconceput este  ca s-a intervenit in Orientul Mijlociu, acolo unde este un viespar de 6-7 mii de ani si de care trebuiau sa se fereasca ca Dracul de tamaie. Dar americanii cu acolitii lor, au intrat in centrul viesparului sa faca ordine dupa principii poate sanatoase, dar care nu s-au putut aplica acolo unde sunt cele 2 factiuni, sunitii si siitii. De la aparitia siitilor acum peste 1300 de ani, este o concurenta si o lupta acerba pe viata si pe moarte.Dictatorii orientali precum Sadam Husein, stiau cum sa duca lupta la foc mocnit si ei facand jocurile acelorasi religii. Acum dupa ce americanii au incurajat, antrenat si finantat, miscarile militare precum Al-Qaida si ISIS(si altele mai mici) au cazut de acord ca, numai nimicirea lor ii mai poate proteja (HAMAS s-a format pentru apararea Palestinei din  Gaza si a locuitorilor ei).
Dar nu a fost asa, caci aceste  miscari militare fiind invinse pe front, au gasit alta solutie de a baga spaina in fricosi (propagandistic) cu cheltuiala putina si cu asa zisi "teroristi " de pe teren din alte tari, neinstruiti si care nu prezentau decat un pericol minor, dar propaganda era uriasa.
Si eu din varful patului am atras de mai multi ani atentia ca, la asta se va ajunge. Nu trebuie sa fii mare strateg militar  la Pentagon, sa intuiesti ca se va ajunge la o astfel de lupta, de care nu te poti feri oriunde in  lume, caci un neispravit  va fi gata oricand, sa faca o intrare in multime cu masina, chiar daca nu are carnet de conducere, sa detoneze o bomba intr-un loc aglomerat precum un stadion, la o serbare cu multa lume si pierderea este insignifianta(fiecare viata este valoroasa) dar, propanagda este maxima, in timp ce acolo in Orientul mijlociu la fiecare  act de violenta, sunt  zeci si sute de victime umane, dar totul este trecut la  pierderi colaterale.
Bine zicea un comentator politic de la noi ca, trebuie sa ne obisnuim sa  privim cu detasare aceste manifestari teroriste, cu pierderi minime si propaganda mare.
Dar nici pana acum SUA cu acolitii lor printre care si noi romanii, nu au inteles ca storia  altor continente  si altor lumi, nu se potriveste cu democratia lor din SIA, unde toti sunt noi veniti, fara istorie si fara trecut. Democratia lor abia invata sa mearga, de abia s-au ridicat de la mersul deabuselea. Sau acum este prea  tarziu si vorba lui CEZAR:"ZARURILE AU FOST ARUNCATE"?
Acum in al 13-lea ceas sa pregatim populatia din punct de vedere mental, sa fie curajosi si sa se roage sa nu devina victimele nevinovate ale unor strategii militare gresite. Vorba romaneasca : "nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala"
In rest suntem la mila celui de sus, dar totusi cu piederi umane minime, dar cu propaganda labartata maxima, pe toate continentele.

Niciun comentariu: